Gündem Hakkari'de polise linç girişimi

Hakkari'de polise linç girişimi

Paylaş
Hakkari'de polise linç girişimi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde hapis cezasına çarptırılan bir kişiyi gözaltına alan 4 kişilik polis ekibi saldırıya uğradı

Yüksekova'daki linç girişimi bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü'nden görevlendirilen 4 kişilik ekip, hakkında 3.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Muhsin Demir, ilçenin Güngör Caddesi'ndeki evinde gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmek üzere ekip otosuna bindirilen Muhsin Demir, Cengiz Topel Caddesi'nden geçerken bir anda aracın camını açıp, caddedeki kalabalığa 'Beni götürüyorlar, kurtarın' diye bağırdı.

Çevredekilerden bir grup polis aracının önüne geçip durdurdu. Aracın çevresinde toplanan yaklaşık 100 kişi, Muhsin Demir'i polislerin elinden almak istedi.

Çıkan arbededen yararlanan Muhsin Demir kaçarken, kalabalık polislere saldırdı. Ekipten 3 polis kalabalığın elinden kurtulmayı başarırken, A.İ. kalabalığın arasından çıkamadı.

SALDIRGAN SAYISI 1000'E YÜKSELDİ

Çevredeki bazı kişilerin engel olmaya çalışmasına rağmen tekme ve yumruk darbeleriyle saldıran ve caddeye bomba bırakıldığı söylentisinin de etkisiyle kısa sürede kalabalığın sayısı 1000'e ulaştı.

ÖLDÜ DİYE BIRAKTILAR

Saldırganlar, kanlar içinde yere yığılan polis A.İ'nin öldüğünü sanarak bıraktı. Bu sırada gelen takviye polis ekibi kalabalığı havaya ateş açarak dağıttıktan sonra ağır yaralı A.İ. Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4881","4881","201103","4881-2.jpg");



OLAYLAR DEVAM ETTİ

Yüksekova'da linç girişiminin ardından olayların devam etmesi üzerine, bölgeye aralarında kar maskeli özel hareket polislerinin de bulunduğu takviye güvenlik güçleri sevkedildi.

Taşlarla güvenlikg üçlerine saldıran göstericileri polis havaya ateş açarak ve gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Olaylar nedeniyle esnafın kepenk kapattığı ilçede polisle göstericiler arasında kovalamaca bir süre devam etti.

HAKKARİ VALİLİĞİ: BOMBA KONULMASI OLAYI YAŞANMAMIŞTIR

Öte yandan Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde meydana gelen polis ekibine saldırı olayıyla ilgili, bölgede herhangi bir bomba bırakılması olayının yaşanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 11.00 sıralarında hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlıyı yakalayarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürmek isteyen polis ekibinin, zanlının kaçma teşebbüsünde bulunduğu esnada çevredeki vatandaşların engellemesiyle karşılaştığı ve darbedildiği belirtildi.

Olayların ardından ilçe merkezinde polise yönelik taşlama eylemi yapıldığının kaydedildiği açıklamada, "Olaylarda, görevli 3 ve sonrasında atılan taşlardan dolayı da 3 olmak üzere 6 polis memuru yaralanmış olup, yaralılardan biri Van’a sevk edilmiştir. Bazı basın yayın organlarında ifade edildiği üzere bölgede herhangi bir bomba konulması olayı yaşanmamıştır" denildi.

Bu arada, hakkında 3,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası kararı bulunan Muhsin Demir’in, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan hüküm giydiği öğrenildi.