Ekonomi Hal girişine zam, pazarı vuracak

Hal girişine zam, pazarı vuracak

Paylaş
Hal girişine zam, pazarı vuracak

Bayrampaşa ve Ataşehir'deki hal giriş ücretlerine yapılan yüzde 100'e varan zamlar ürün almaya gelen esnafları isyan ettirdi

İstanbul Meyve Sebze Komisyoncu ve Tüccarları Derneği (İMESKOM) Başkanı Burhan Er, zammın meyve sebze fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. İstanbul’daki sebze ve meyve hallerinde yarından itibaren İSPARK tarafından uygulanacak zamlar büyük tepkiye neden oldu. Hale ürün almaya giden esnaf protesto için hal girişini kapatınca Bayrampaşa Hali’nin önünde ve bağlantı yollarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

Zammın çok yüksek olduğunu iddia eden ve bazı araçların hale günde birçok kez giriş çıkış yaptığını belirten esnaflar, İSPARK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını söylediler.

YÜZDE 100'E VARAN ZAM

İstanbul Meyve Sebze Komisyoncu ve Tüccarları Derneği (İMESKOM) Başkanı Burhan Er, hal giriş fiyatlarına yapılan zammını yüzde 100’e vardığına dikkat çekerek “Daha önce binek araçla girin kişi 1 saat için 3.5 lira öderken şimdi 7 liraya çıktı. Alınan ücretler de araca göre değişiyor. Kamyonetler 10-15 lira büyük arabalar 20-30 lira ücret veriyor. Kişi kimi zaman birkaç kez hale girip çıkmak zorunda kalıyor. Bu durum ciddi bir masraf oluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Er, araçların hal giriş ücretlerine yapılan zammın meyve sebze fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. "Belediye hale teşvikte bulunması gerekirken kapıda para alıyor” diyen Burhan Er konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bayramaşa ve Kadıköy’deki hale yaz aylarında günde ortalama 4-5 bin araç giriyor. Bu rakam kışı 2-3 bin dolayında kalıyor. Kuşkusuz burada belediye ciddi bir gelir elde ediyor. Ancak hal esnafı da nakliyeci de tüccar da zor durumda kalıyor” dedi.

İMESKOM Başkanı Er, bu sabaha karşı yapılan eylemleri nakliyecilerin yaptığını hatırlatarak “Bizce haklı ve yerinde bir eylem” değerlendirmesinde bulundu.

HÜRRİYET