Gündem 'Halay dayağı' mahkemelik oluyor

'Halay dayağı' mahkemelik oluyor

Paylaş
'Halay dayağı' mahkemelik oluyor

Eğlence dönüşü Kadıköy'deki Boğa heykeli yakınında halay çektikleri için polisten dayak yediklerini iddia eden gençler mahkemeye gidiyor

Kadıköy'de eğlendikten sonra evlerine dönerken polislerin kendilerini darp ettiğini öne süren Ömür Ay ile Aykut Polat, polislerden şikayetçi olmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Polis şiddetine maruz kaldıklarını iddia eden gençler İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yaşadıklarını anlatan Ömür Ay, olayın 12 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştiğini aktararak şunları söyledi:

'İNİN LAN ARABADAN'

"Cuma günü saat 00.30'da eve gitmek için yola koyulduk. Biz 5 arkadaştık. Daha sonra radyoda hoşumuza giden bir halay parçası duyunca Kadıköy'deki Boğa'nın yakınında halay çektik, yaklaşık 30 saniye. Sonra araca bindik. Daha araç hareket etmeden bir polis ekibi geldi. 'İnin lan arabadan' diye bağırdı. Biz, 'Neden böyle konuşuyorsun' deyince içlerinden bir tanesi beni yakamdan tutup silkelemeye başladı. 'İndir elini' dedim. Öyle deyince bana vurdu, düştüm. O esnada çok hızlı bir şekilde Kadıköy'deki bütün polisler döküldü. 14 tane ekip" dedi.

TRAFİKTEN MEN, 6-7 BİN LİRA CEZA

O gece yanlarındaki diğer arkadaşlarının korktukları için açıklama yapmaya gelmediklerini de sözlerine ekleyen Ay, arabalarına da 6-7 bin TL para ve trafikten men cezası kesildiğini de söyledi. Ay, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için önce Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne , daha sonra da Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldüğünü ve burada bir gün boyunca gözlem altında tutulduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Alkol alıp almadıklarının sorulması üzerine Aykut Polat da, 64 promil alkollü çıktıklarını söyleyerek olayı şöyle dile getirdi: "Gözaltına alınıp arabaya bindirildiğimiz zaman ellerimiz kelepçeli olarak bekliyorduk. Muhammet adlı bir polis, şarjörü çekiyor, mermiyi ağzına veriyor ve kafamıza vuruyordu. O sırada silah ateşlense bunun hesabını kim verecek?" diye konuştu

İHD üyesi Hulusi Zeybel ise, bayram sonrası şikayette bulunacaklarını söyledi.

Dilhun GENÇDAL - İSTANBUL - DHA