Spor Halefini Ferguson seçecek

Halefini Ferguson seçecek

Paylaş
Halefini Ferguson seçecek

Manchester United Başkanı David Gill, Sir Alex Ferguson'un kendisinden sonraki menajeri belirleyecek "kilit adam" olacağını söyledi

Başkan Gill, İngiliz Independent gazetesine verdiği demeçte, 24 yıldır "Kırmızı Şeytanlar"ı çalıştıran İskoç teknik adamın işini çok iyi yaptığını ve mutlu olduğunu söyledi.

68 yaşındaki Ferguson’un emekli olmaya karar verdiğinde kendisiyle konuşacağını ve zamanını söyleyeceğini belirten Gill, "Menajerle ilgili son kararı tek bir kişi vermeyecek. Alex Ferguson, kendisinden sonraki menajeri belirleyen kilit adam olacak. İnsanları iyi biliyor" diye konuştu.

Ferguson ile yerine gelecek kişiyi belirlemek için görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydeden Gill, "Ne gibi özelliklere sahip olması gerektiğini belirleyeceğiz.

İngiliz mi yoksa Avrupalı mı olması gerektiğine karar vereceğiz. Kariyerine, bildiği dillere, tüm özelliklerine bakacağız" dedi.

FERGUSON'UN KAZANDIĞI KUPALAR

Sir Alex Ferguson, Manchester United ile 11 kez Premier Lig şampiyonluğu yaşarken, 2 kez Şampiyonlar Ligi, 1 kez UEFA Kupa Galipleri Kupası, 1 kez UEFA Süper Kupa, 5 kez Federasyon Kupası (FA Cup), 4 kez de Lig Kupası’nı kazanmayı başardı.

Haberin Devamı