Gündem Halepçe anmasına bozkurtlu, el hareketli tepki

Halepçe anmasına bozkurtlu, el hareketli tepki

Paylaş
Halepçe anmasına bozkurtlu, el hareketli tepki

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Halepçe katliamını anan öğrencilere iki kız öğrenci bozkurt işareti yaparak tepki gösterirken, bir kız öğrenci ise gösteri yapanlara üzerinde Kemal Atatürk yazılı defterini gösterip el hareketi yaptı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsünde yaklaşık 70 öğrenci Halepçe katliamını anmak için Eğitim Fakültesi önünde toplandı. 'Gazi, Beyazıt, Halepçe unutmadık, unutturmayacağız' yazılı pankartla yürüyüşe geçen öğrencilere iki kız öğrenci bozkurt işareti yaparak tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bozkurt işaretleriyle gruba doğru yürüyen iki kız öğrenciyi polis durdurarak ilerlemelerine izin vermedi. "Beyazıt'ı unutma unutturma" ve Kürtçe sloganlar atan grup aktivite merkezinin önüne kadar yürüdü. Aktivite merkezi gelen grubun yanına giden bir kız öğrenci üzerinde Kemal Atatürk yazılı defterini göstericilere gösterdi.

Gruptan bazıları kız öğrencinin üzerine yürürken, genç kız bu kez gruba el hareketi yaparak tepki göstermeye devam etti. Yaklaşık 10 kişi kız öğrencinin üzerine yürürken gerginlik yaşandı. Özel güvenlik ve polis ekipleri genç kızı uzaklaştırırken, grup basın açıklamasının ardından dağıldı.