Magazin Halis Ağa boşanıyor

Halis Ağa boşanıyor

Paylaş
Halis Ağa boşanıyor

Halis Toprak, tartışmalara konu olan 18 yaşındaki Nazlıcan ile yaptığı evliliği sonlandırıyor. Avukatı aracılığıyla boşanma başvurusunda bulunan Halis Ağa'nın boşanma gerekçesi ise, "hakaret ve servet avcılığı"

İşadamı Halis Toprak, 18 yaşındaki eşi Nazlıcan Toprak'tan boşanmak için Sarıyer Adliyesi'ne avukatı aracılığı ile başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Toprak'ın avukatı Turgut Tavşanoğlu, "Nazlıcan Toprak aleyhine bir boşanma davası açtık. Bu boşanma davasının yanısıra uzun zamandan beri Halis Toprak'a karşı sistemli olarak yürütülen tehdit, hakaret, şantaj gibi olaylardan dolayı da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Yarın bir müracaatımız daha olacak, o da evden ailesi ile birlikte uzaklaştırılması için. Yatın öğleye kadar yapmış olacağız" diye konuştu.

Boşanma davasının gerekçesinin Halis Toprak'a karşı sistemli olarak servet avcılığı yaptığı düşüncesinde olduğunu söyleyen Tavşanoğlu, "Evliliğin daha birinci haftası, 10. gününden itibaren bir ayrı yaşama söz konusudur. Bunun gerekçelerinin be burada açıklamayacağım, dilekçemde de açıklamadım. Ama bunun temel nedenlerinden bir tanesi bu hanımın Halis Toprak'la para için evlendiği hususunu açıkça söylemiş olmasından kaynaklanıyor. Zira evliliğinin daha ilk haftasında TMSF tarafından Halis Toprak'ın tüm malvarlığına el konulmuştur. Bu el koyma karşısında herhalde burada bir korkuya kapıldı ve 'ne alırabilirim'i ortaya koydu. Yaklaşık 8 aydır, hergün 'Bana ne vereceksin' meselesiyle ilgili tartışmaların sürdüğü bir evlilik var" dedi.

Nazlıcan Toprak'ın hakaret iddiasıyla Halis Toprak'a açtığı dava dilekçesinde aç bırakıldığına ilişkin gerekçelerin de bulunduğu hatırlatılınca avukat Tavşanoğlu, "Olur mu böyle birşey? Dava dilekçesinde de açıkladım, evlendiği günden itibaren ayda 5 bin liralık kredi kartı harcaması vardır ve Halis Toprak'tan bir şekilde, tehditle ve şantajla, 'Sen bana alacaksın' diye 50 bin lira civarında altın, kolye, bilezik vs. almıştır. Bunların bütün belgeleri var. 'Bana araba alacaksın' dedi, 35 milyar liraya Opel Vectra, annesi Şehrinaz Tagizade üzerine" diye konuştu. Tavşanoğlu, boşanmaya sebebiyet veren olayların Halis Toprak'ta yarattığı travma ve kişilik haklarına tecavüz gerekçesiyle de Nazlıcan Toprak'a 100 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı