Gündem Halis Ağa'nın 5 bin TL nafakaya isyanı

Halis Ağa'nın 5 bin TL nafakaya isyanı

Paylaş
Halis Ağa'nın 5 bin TL nafakaya isyanı

İşadamı Halis Toprak, boşanma davaları süren eşine vermesi gereken 5 bin TL'lik nafaka için ne dedi?

İşadamı Halis Toprak, karşılıklı boşanma davaları devam eden eşi Nazlıcan Tagızade’ye bağlanan 5 bin TL’lik nafakanın indirilmesi için mahkemeye başvurdu. Toprak, “Bugün 5 bin TL aylık alan bir general veya hâkim bile yoktur” dedi

Haberin Devamı

HaberTürk gazetesinin haberine göre Halis Toprak’ın 17 yaşındaki Nazlıcan Tagızade ile yaptığı tartışmalı evlilik, açılan karşılıklı boşanma davalarıyla sona yaklaşırken, Toprak, “Ödeyecek gücüm yok” diyerek 5 bin liralık nafakanın indirilmesini istedi. 18 Temmuz 2009 tarihinde nikâh masasına oturan Toprak, mayıs ayında boşanma davası açtı. Nazlıcan Tagızade de ayrı bir boşanma davası açıp 10 milyon TL’lik tazminat ve aylık 10 bin TL nafaka talep etti.

Mahkeme, verdiği ara kararla aylık 5 bin TL nafaka bağladığı Nazlıcan Tagızade’nin Aslanlı Köşk’ten ayrılmasına hükmetti. Ancak bu karar her iki tarafı da memnun etmedi. Nazlıcan Tagızade, nafakanın 10 bin TL’ye çıkarılması, Halis Ağa ise 2 bin TL’ye indirilmesini istedi.Mahkeme iki talebi de reddetti.

Haberin Devamı

‘ÖDEYEBİLSEM BAŞVURMAZDIM’

Boşanma davasının başlamasına sayılı günler kala Halis Toprak, yeniden mahkemeye başvurdu. Toprak, bizzat kaleme aldığı dilekçesinde “Tüm malvarlığıma TMSF tarafından el konulmuştur. Fakat gerçekleri söylemek gerekirse 5 bin lira nafakayı ödemeye durumum müsait değildir. Bu ödemeyi yapabilseydim zaten zatı alinizi rahatsız etmezdim” dedi.

Toprak şimdiye kadar ödediği iki aylık nafakayı borç bularak zor yatırdığını dile getirdiği dilekçesinde şunları kaydetti:

“Bugün 5 bin TL aylık alan bir general veya hâkim yoktur. Kendisi otelimde 500 TL maaş ile çalışmaktaydı. Annesi de fırında çalışarak 400 TL aylık almaktaydı. Toplamda 900 TL alıyorlardı. İçinde bulunduğum zor durumu takdirinize sunuyorum ve nafakanın düşürülmesini istiyorum.”

Mahkeme Toprak’ın bu talebini önümüzdeki günlerde karara bağlayacak.

(Gazete HaberTürk)