Gündem Halis Toprak: Boşanmıyoruz

Halis Toprak: Boşanmıyoruz

Paylaş
Halis Toprak: Boşanmıyoruz

Halis Toprak, genç eşiyle boşanma yolunda olduklarına ilişkin iddiaları yalanladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Remzi Gür'e 23.8 milyon TL ile ihale edilen İstinye Aslanlı Köşk ihalesinin feshi davası Sarıyer İcra Mahkemesinde bugün görüldü. Duruşmaya, şikayetçi Halis Toprak ve avukatları ile TMSF avukatları katıldı.

Halis Toprak, eşiyle boşanacağı yönündeki iddiaları da yalanladı.

Haberin Devamı

Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan işadamı Halis Toprak, açtıklarını davanın mahkeme tarafından reddedildiğini ve temyize gideceklerini söyledi. Devlete senelerce, milyarlarca dolar vergi ödediğini kaydederek, "Ben öyle 300 milyona ihtiyacı olan bir insan değilim ki. Ben 30 milyar dolara da muhtaç değilim. Ödeyebilirim ama yapmam. Bu acayip hususun ortaya çıkması lazım.

'BUGÜNKÜ DEĞERİ 140 MİLYON DOLAR'

Şimdi adam diyor ki, "Ben devletin parasını aldım. Aslanlı Köşk'ü 23'e aldım. Devletin parası, sen el koymuşsun. Sen bunu 100'e satsan, eğer borcun var diyorsan, o para devlete kalır. Bana verecek değilsin ki. Orada Erol Aksoy'un köşkü var, 14 milyon dolara sattılar. Bugün babanın oğluna orayı 300 milyon dolara satarlar, beleş, beleş. Orası 10 kuruş ediyor, bir kuruşa satsan tamam, bu sattı yarım kuruşa. Aslanlı Köşk'ü Remzi Bey'e sattı. Zaten medya bunları takip etmedi, vazifesini yapmıyor. Aslanlı Köşk'ün bugünkü değeri yabancı olursa 600 milyon dolar, Türk olursa 140 milyon dolar. Aslanlı Köşk 23 bin TL'ye, 15 milyon dolara satıldı. Metrekaresi 1400 dolara" diye konuştu.

Haberin Devamı

Toprak, eşi Nazlıcan Toprak'ın intihar etmesinin anımsatılması üzerine "O konularda hiçbir şey yok. Geçin onları. Boşanma iddiaları doğru değil" dedi. "Çocuklarınızla ilgili hafta sonu gazetelerde haberler vardı?" sorusuna da Toprak, "Efendim o da, Sayın Ertürk'ün filmi. Devirin bunu, ben şirketten hisse vereceğim. O Ahmet Ertürk'ten ben ölene kadar vazgeçmem. Ama gitti, şeye de gitti. Çankaya'da vazife verdiler adama" diye konuştu. Eşinin hala Aslanlı Köşk'te olup olmadığının sorulması üzerine de Toprak, "Tabi ki, canım nerede olacak" diye cevap verdi.

DHA