Ekonomi Halis Toprak kiracı arıyor

Halis Toprak kiracı arıyor

Paylaş
Halis Toprak kiracı arıyor

Şirketlerine TMSF tarafından el konulan Halis Toprak Vakfı, tek gelir kalemi olarak ellerinde kalan 6 katlı binaya kiracı arıyor

Toprak Grubu Şirketleri’ne Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca (TMSF) el konulmasının ardından zor günler geçiren Halis Toprak Vakfı yönetimi, tek gelir kalemi olarak ellerinde kalan Adapazarı’ndaki 6 katlı binaya kiracı arıyor.

Haberin Devamı

Hanlı bölgesinde iş adamı Halis Toprak’ın başkanı olduğu vakıf tarafından Marmara depremi öncesinde yaptırılan ve bir süre Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce huzurevi olarak kullanılan 6 katlı bina, depremde gördüğü hasarın onarılmasından sonra 2009 yılına dek boş kaldı.

2009 yılında kiralama işini alan şirketin kiralarını ödememesi üzerine vakfın aldırdığı mahkeme kararıyla bina yeniden tahliye edildi. Vakıf yönetimi kendilerine kaynak aktaran Toprak Grubu Şirketleri’ne TMSF tarafından el konulmasının ardından, tek gelir kalemi olarak kalan binayı ihale yoluyla yeniden kiraya vermeye hazırlanıyor.

Vakıf müdürü Zeki Doğan, TMSF’nin şirketlere el koymasının ardından zor günler geçirdiklerini belirtti.
El koyma işleminden önce vakfın şirketlerden ve Toprakbank’tan aktarılan yıllık 3 milyon liralık gelir kalemi bulunduğunu kaydeden Doğan, gelirlerin kesilmesi nedeniyle öğrencilerin burslarını ödeyemez duruma düştüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Vakfın elinde tek gelir kalemi olarak Arifiye’deki 6 katlı binanın kaldığını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
"Geçen yıl binayı kiraya verdik, iki ortaklı bir şirketle sözleşme imzaladık ama şirket sözleşmeye uymadı ve kirasını ödemedi. Bunun üzerine biz de onları dava ettik. Mahkeme kararıyla bina tahliye edildi. İhale yoluyla yeniden kiraya vereceğiz. Arazimiz büyük. Binamız 6 katlı ve 10 dönümden fazla arazimiz var. Arifiye ilçesine şehirler arası otobüs terminalinin yapımının tamamlanmasıyla binanın daha cazip hale geleceğini düşünüyorum. Bina 4 yıldızlı otel olarak kullanılabilir."

Yılda 62’si üniversite olmak üzere, 190 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Doğan, "Geçen yıl öğrencilere 136 bin lira burs verdik. Bu yıl kira gelirimizin kesilmesi nedeniyle burs veremedik. Bunun haricinde gelir kalemlerimiz kesilmeden önce pek çok sayıda tesis inşa ederek, hiçbir ücret talep etmeden devlete bağışladık. Faaliyetlerimiz çok iyi devam ediyordu, şu anda kira gelirimiz kesildiği için burs veremiyoruz. Binayı en kısa sürede ihale yoluyla kiraya vereceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı