Gündem Halis Toprak'ın akıl sağlığı incelenecek

Halis Toprak'ın akıl sağlığı incelenecek

Paylaş
Halis Toprak'ın akıl sağlığı incelenecek

Halis Toprak'ın akıl sağlığı incelenecek

Kendisinden 54 yaş küçük biriyle evlenmesinin ardından 7 kızının vesayet altına alınması talebiyle aleyhinde dava açtıkları iş adamı Halis Toprak’ın vesayet altına alınmasını gerektiren bir rahatsızlığı bulunup bulunmadığına ilişkin rapor düzenlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya taraf avukatları katıldı.

Hakim, geçen celse duruşmada hazır bulundurulması için avukatına uyarıda bulunulan Halis Toprak’ın duruşmaya gelmediğini tutanağa yazdırdı.

Toprak’ın avukatı Bülent Akar, müvekkilinin tedavi için yurt dışında olduğunu, bu nedenle duruşmaya katılamadığını, döndüğünde duruşmada hazır edeceğini söyledi.

Davacı avukatı Burhan Apaydın da Halis Toprak’a tedbiren vasi atanmasını istediğini belirterek, Toprak’ın yurt dışına çıkması nediyle şirketlerin yüzüstü kaldığını öne sürdü.

Apaydın, ayrıca TMSF’den Toprak’ın şirketlerine el koyma nedenlerinin ayrı ayrı sorulmasını istedi.
Hakim, Sarıyer Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak, Halis Toprak’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine sevk edilip, vesayeti gerektirir bir rahatsızlığı bulunup bulunmadığı konusunda rapor aldırılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Vasi adaylarının gelecek duruşmada dinlenmelerine karar veren Hakim, davacı tarafın Toprak’a geçici olarak temsilci atanması konusundaki talebini ise delil durumunu göz önüne alarak şimdilik reddetti.

Hakim, TMSF Başkanlığına yazı yazılarak, Halis Toprak’ın şirketleri ile mal varlıklarına el koyma nedeninin mahkemeye bildirilmesinin istenmesine karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İş adamı Halis Toprak’ın kızları Aynur Toprak, Şükran Toprak, Ayfer Toprak, Mine Toprak, Ayla Toprak Zengin, Aysel Duruk ve Sevgi Toprak Tunga’nın avukatı Burhan Apaydın, 28 Temmuz 2009 tarihinde Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesine Halis Toprak’ın vesayet altına alınmasını içeren bir dilekçe vermişti.

Dilekçede, 71 yaşındaki Toprak’ın 12 çocuk sahibi olduğu ve Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı sırada Kuşadası’nda kendisinden 54 yaş küçük 17 yaşındaki Nazlıcan adlı "kız çocuğu" ile evlendiği ifade edilerek, bu yaştaki bir kişinin, kendi torunlarından bile küçük bir "kız çocuğu" ile evlenmesinin toplumda büyük tepki topladığına dikkat çekilmişti.

Dilekçede, "Halis Toprak’ın, işini gücünü bırakarak balayına gittiği için Toprak Holding’in yönetimsiz bırakılması ve taahhüt olunan borçların ödenmemesi sonucunda, TMSF tarafından Holding ve Holdinge bağlı şirketler ile tüm gayrimenkullere el konularak, Holdingle ilgili tüm yetkilerin elinden alındığı" belirtilmişti.

Haberin Devamı

"Toprak’ın 17 yaşında bir kızla evlenmesinin medyada geniş yer aldığı ve ’Züğürt Ağa’ denilerek, zavallı bir tip olarak nitelendiği" savunulan dilekçede, "Toprak Holding’i yönetemeyeceği ve özellikle TMSF’ye karşı yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği gerekçesi ve tehlikelerden korunması için Toprak’ın vesayet altına alınması talebinde bulunulmaya ihtiyaç duyulduğu" ifade edilmişti.