Gündem Halkalı saldırısında 27 gözaltı

Halkalı saldırısında 27 gözaltı

Paylaş
Halkalı saldırısında 27 gözaltı

Askeri lojmandan çıkış yapan servis aracına yönelik terör saldırısıyla ilgili 27 kişi gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Halkalı'da 4 askerin şehit olduğu ve 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın hayatını kaybettiği askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili olarak şüpheli kişilerin toplandığını belirtti.

Haberin Devamı

Çapkın, gözaltı sayısına ilişkin bir bilgi vermekten kaçınırken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'da katıldığı RTÜK toplantısı öncesi gazetecilerin Halkalı'daki saldırıyla ilgili sorularını yanıtladı. Atalay, "Soruşturmada epey mesafe katedildi. 27 kişi gözaltında" diye konuştu.

Halkalı'da dün 4'ü asker 5 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili olarak İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece harekete geçti. Küçükçekmece ve çevresinde tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskınlarda polisin istihbarat takip sonucu belirlediği ve görgü tanıklarının verdiği eşkale uyan kişiler gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

21 Haziran 2010 Pazartesi günü düzenlenen operasyonda ise aralarında Barış ve Demokrasi Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Salih B.'nin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. Yeni şüphelilerin, emniyette sorgulanan 20 kişiyle bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

(DHA)