Ekonomi Halkalı’ya yeni inci: Bulvar Atakent

Halkalı’ya yeni inci: Bulvar Atakent

Paylaş
Halkalı’ya yeni inci: Bulvar Atakent

Avrupa Yakası’nın planlı gelişen ve modern kent dokusuna sahip bölgesi Halkalı Atakent’in en yeni projesi Bulvar Atakent satışa sunuldu.

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından MAKSEM ve Oğuz Kağan ortaklığıyla hayata geçirilen Bulvar Atakent, düzenlenen basın toplantısında firma ortaklarından eski Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla tanıtıldı.

250 MİLYON LİRALIK YATIRIM

İstanbul’un en hızlı değer kazanan bölgelerinden Atakent’te yükselen Bulvar Atakent, 250 milyon lira
yatırımla inşa ediliyor. Proje çocuklu aileler için tasarlandı. Stüdyo ve 1+1 dairelere yer verilmeyen projede geniş ve ferah daireler bulunuyor.

391 KONUT VE KREŞ

Bulvar Atakent’te 391 konut ve günlük alışveriş ihtiyacını kolaylaştıran 26 mağaza ve 1 kreşe yer veriliyor. Projede dairelerin metrekaresi 4 bin 300 liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

BAYRAKTAR HOLDİNG ORTAK

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, projede Oğuzkağan Grubu’na ortak olarak yer aldıklarını söyledi. Bayraktar, “Projede üçte iki Oğuzkkan, üçte bir de Maksem grubuna ait.
Maksem Grubu’nda da Oğuzkağan’ın hissesi var” dedi.

HER PROJEDE YÜZDE 10 KONUT UCUZA VERİLEBİLİR

Erdoğan Bayraktar, projede 40 daireyi ilk kez ev sahibi olanlara, Halkalı’da uzun yıllardır ikamet edenlere ve ailelere yüzde 35 indirimle sattıklarını açıkladı. Erdoğan şöyle devam etti: "Türkiye'de kentsel dönüşüm problemi var, bir de ev alamayan kısma ev yapabilme problemi var. Keşke ucuz daireyi diğer firmalar verebilse. Sancaktepe projemizde de 20 daireyi ucuz vereyim istedim. Sancaktepe Kaymakamlığı'yla çalıştık. Hatta yüzde 50 indirim yaptık. Ancak orada gelir düzeyi çok düşük olduğu için yapamadık. Her projede yüzde 10 konut böyle ucuza verilebilir.”

YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ GELİYOR

Eski Bakan Bayraktar, gayrimenkul sektörünün yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, bununla ilgili de çalışmalar yapıldığını duyurdu. Bayraktar yenilikleri şöyle sıraladı: “Kurumlar Vergisi düşecek. Bizim sektörü ilgilendiren gayrimenkullerde enflasyon muhasebesi reel hale gelecek. KDV olsun, diğer vergiler olsun ayağı yere basan düzenlemeler gelecek. Denetimin daha da artması gerekiyor. Vergi vereni kollamak gerekiyor. Okullar ve kuruma verdiğimiz 25 milyon lira dahil 250 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz.”

ALMAN VE JAPONLAR İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Projenin hemen yanındaki arsaya teknik lise inşa edeceklerini belirten Bayraktar, " Arsa, Vatan Vakfı'na aitti. Vakıf ihaleye çıkınca ihaleyi Oğuzkağan olarak kazandık” dedi ve şöyle devam etti: “Arsanın hemen bitişiğinde anaokulu, 2 kolej ve teknik lise yapılıyor. Bunu da biz yapıp vakfa teslim edeceğiz. Ayrıca 25 milyon lira de ödeme yapacağız. Teknik meslek lisesinde de yüzde 70 burslu öğrenciler okutacağız. Almanlar ve Japonlarla görüşüyoruz. Teknik
personel yetiştirecek okul olacak.”


1+1VE STÜDYODAİRE BULUNMUYOR

Aile yaşamının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilen Bulvar Atakent’te büyüklükleri 110 ile
184 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1’den oluşan daire tipleri var. Proje, farklı alanlarda eğitim ve sağlık kurumunun merkezinde yer alıyor.

Haberin Devamı