Gündem Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla Amerika'da tutuklandı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla Amerika'da tutuklandı

Paylaş
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla Amerika'da tutuklandı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'li makamlarca tutuklandığı duyuruldu. Hakim karşısına çıkarılan Atilla'nın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 10 Nisan’da görülmesine hükmedildi

New York Güney Bölge savcılığı, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın İran asıllı iş adamı Rıza Zarraf'la işbirliği yaparak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı.

10 NİSAN'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK



Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla New York’ta hakim karşısına çıktı.

New York JFK havalimanında işadamı Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Atilla, New York Güney Bölge Mahkemesi’nde hakim James C. Francis’in karşısına çıkarıldı.

Mahkemede Atilla’ya yöneltilen suçlamalar yüzüne okundu. Hakim Francis, Atilla’ya "ABD’nin İran yaptırımlarını delmek" ve "bankacılık dolandırıcılığı" konusunda iki suçlama yöneltildiğini, suçlu bulunması halinde ilk suçlamadan 20 yıl, ikinci suçlamadan da 30 yıla kadar ceza
alabileceğini söyledi.

Atilla’yı duruşmada geçici olarak mahkeme tarafından atanan avukat savundu. Hakim Francis, avukat tutma imkanı olmaması halinde Atilla’ya mahkemenin tüm dava için avukat görevlendirilebileceğini anlattı.

Savcılığın tutuklu yargılama talebi üzerine hakim tutukluluğun devam etmesi ve 10 Nisan’da Atilla’nın tekrar mahkemeye çıkarılmasına karar verdi.
New York Güney Bölge savcılığından daha önce yapılan açıklamada da, Atilla’ya işadamı Rıza Sarraf ve bazı diğer kişilerle birlikte "ABD finans
kuruluşlarını kullanarak ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme" suçlaması yöneltildiği bildirilmişti.

Atilla’nın JFK havalimanından Türkiye’ye gitmek üzere ayrılacağı sırada gözaltına alındığı öğrenildi. Atilla, Reza Zarrab'ın tutuklu olarak hapis yattığı New York Metropolitan Hapishanesi'ne kondu.

MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR?



1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Uluslararası Bankacılık 1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında T. Halk Bankası A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı.

Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman olarak görev aldıktan sonra Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22.06.2007-11.11.2011 tarihleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla, 11.11.2011 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ


İş adamı Rıza Sarraf, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla New York'ta tutuklu bulunuyor.