Ekonomi Halkbank misyon bankası

Halkbank misyon bankası

Paylaş
Halkbank misyon bankası

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halbank'ın bir misyon bankası olduğunu söyleyerek, Türkiye'de kullandırılan kredinin yüzde 26.3'ünü tek başına Halbank'ın sağladığını ifade etti.

Hüseyin Aydın, Halbank’ın istihdam bankası olarak üreten Türkiye’nin yanında olacağını belirterek, 40 bin TL’nin üstünde kredi vereceklerini dile getirdi. Aydın, her şey dahil yüzde 10.8’in son derece cazip olduğunu vurgulayarak, bu protokolün, Türkiye için odalar ve üretenler için hayırlı olmasını diledi.

Haberin Devamı

ORTAK AKIL GEREKLİ

BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞECEĞİZ

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Herkes 1 kişi işe alsa, işsizlik biter” sözlerinin ardından, önceki gün 365 oda ve borsa başkanı toplantı düzenlemişti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıyla ilgili soruları yanıtlarken, toplantının TOBB’un kurumsal yapısına uygun yapıldığını belirtti.

“Toplantıdan çıkacak tek sonuç, işsizlik meselesinde herkesin ‘parmağını’ taşın altına koyması gerektiğidir” diyen Hisarcıklıoğlu, Başbakan Erdoğan’la görüşüp ortak aklı oluşturmak istediklerini kaydetti.

ÖNEMLİ OLAN NİHAİ METİN

Toplantıda iş dünyasından Başbakan’a çok sert tepkiler geldiği ancak nihai metnin, bazı bakanların araya girmesiyle yumuşatıldığı konuşulmuştu. Rifat Hisarcıklıoğlu bu konuda şöyle dedi: “Toplantı basına kapalıydı, yanlışlıkla duyuruldu.

Haberin Devamı

Basına kapalı bir toplantıda konuşulanların aktarılması doğru değil. Zaten yarısı doğru yarısı yanlış aktarılmış. Esas dikkate alacağımız, sonuç bildirgesi. Çünkü bu hepimizin ortak metnidir. İşsizlik sorununun ortak akılla çözülmesi gerekmektedir.”