Siyaset 'Halt Partisi' sözüne dava
Paylaş
'Halt Partisi' sözüne dava

"CHP adını değiştirsin 'Halt Partisi' olsun" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ'a CHP'den dava

CHP’den yapılan yazılı bir açıklamada, “CHP, adını değiştirsin ‘Halt Partisi’ olsun,” sözleri nedeniyle, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ hakkında dava açılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada, partinin Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in verdiği bilgiye atfen şöyle denildi:

Haberin Devamı

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in verdiği bilgiye göre, ‘CHP adını değiştirsin Halt Partisi olsun’ diye seviyesizce açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ hakkında dava üstüne dava açılacak.

'HESABI KİTLESEL OLARAK SORULACAK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bu konuda bilgi verirken, ‘Cumhuriyetle kavgası nedeniyle çirkinleştikçe çirkinleşen birinin seviyesine inmek elbette mümkün değil. Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi'ne Halt diyebilen birini yaptığı halttır, sözü halttır, adı halttır. Bu nedenle çok sayıda il ve ilçe örgütümüzden arayanlar dava açacaklarını bildirdiler. CHP’liler, ağzından çıkanı kulağı duymayan ve halt eden o kişiye yargı önünde de yediği haltın hesabını kitlesel olarak soracaklar,’ dedi.”

DHA

Haberin Devamı