Spor Halterde altın günü

Halterde altın günü

Paylaş
Halterde altın günü

Avrupa Halter Şampiyonası'nda sporcularımız yine podyumun tozunu attı, günü 5'i altın 10 madalya ile kapadı

Avrupa Halter Şampiyonası’nda millilerimiz dün de fırtına gibi esti, 5 altın,1 gümüş, 4 de bronz madalya kazandı.

Turnuvada 53 kiloda podyuma çıkan Aylin Daşdelen koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalyanın sahibi oldu.

Rusya’ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası’nın ikinci günü akşam seansında podyuma çıkan Daşdelen, koparmada kazandığı altın madalyanın ardından silkme müsabakalarına da iyi başladı.

İlk hakkında 110 kiloyu kaldırırken zorlanmayan Daşdelen, ikinci hakkında 112 kiloda da başarılı oldu ve altın madalyaya uzandı. Sporcumuz, son hakkında 122 kilo ile Avrupa rekoru denedi, ancak amacına ulaşamadı.

Aylin Daşdelen, koparmada kaldırdığı 90 kilonun ardından silkmede yaptığı 112 kiloluk derecesinin yanı sıra toplamda da 202 kilo ile 3. altın madalyayı boynuna astı.

Aynı kiloda mücadele eden diğer Türk halterci Ayşegül Çoban ise silkmede 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Çoban, silkmedeki ilk hakkında 103 kilo, ikinci hakkında ise 105 kiloyu kaldırdı.

Son hakkını değerlendiremeyen sporcumuz, bronzun sahibi oldu. 62 kilo erkekler Bünyamin Sezer, şampiyonayı 2 altın, 1 bronz madalya ile kapatırken, Hurşit Atak, silkmede gümüş, toplamda bronz madalyanın sahibi oldu.

HURŞİT 3 MADALYA ALDI

Bünyamin Sezer, koparmada kaldırdığı 140 kilo ile birinciliğe uzanmayı başardı. Sezer silkmede ise ilk hakkında 153 kiloyu, ikinci hakkında ise 158 kiloyu kaldırdı.

Bu kaldırışında da başarılı olan Sezer, son hakkında 161 kiloyu geçemeyerek, bronz madalyada kaldı. Haltercimiz toplamda da 298 kiloya ulaşarak altın madalyayı boynuna taktı.

Aynı kiloda mücadele eden diğer sporcumuz Hurşit Atak koparmada 128 kiloyla bronz aldı. Silkmede 161 kiloyu sırtlayarak Avrupa ikincisi olan ve gümüş madalyaya uzanan Atak, toplamda 289 kiloyla bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı