Gündem Haluk Levent gözaltında

Haluk Levent gözaltında

Paylaş
Haluk Levent gözaltında

Çek-senet soruşturması kapsamında sanatçı Haluk Levent gözaltına alındı

TEFECİYE BORCU İÇİN ÇETEYLE ANLAŞMIŞ

İstanbul Organize polisi tarafından gözaltına alınan sanatçı Haluk Levent'in tefeciye olan borcunu sildirmek için elebaşılığını S.A.isimli bir kişinin yaptığı çeteyle anlaştığı iddia edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yaptığı belirtilen bir kişinin tehdit edildiği bilgisi üzerine harekete geçti. 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından tefecilik yapan kişiyi tehdit edenlerin kimliği ve adresleri belirlendi.

Bu sabah erken saatlerde İstanbul genelinde tespit edilen 15 adrese operasyon düzenlendi. Baskında aralarında elebaşısı S.A'nın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmada adı geçen Haluk Levent'te Avrupa'dan dönüşünün ardından Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların sorgusuna başlandı.

ÇETEYİ AZMETTİRME SUÇLAMASI

Sanatçı Levent, S.A.ile 20 kişilik çeteyi azmettirmekle suçlanıyor. İddiaya göre, piyasaya olan borcunu ödemek isteyen Haluk Levent, bir tefeciyle görüşüp para aldı.

Geçen süreçte para katlanarak artınca Levent, borcunu ödeyemez hale geldi. Tefeci olduğu belirtilen kişiyle araları açılan Levent, S.A’yla görüşüp borcunun sildimesini istedi. S.A da tefecinin işyerini basıp tehdit ve yağmada bulunduğu belirtildi.Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.



Elvan EZBER/İSTANBUL (DHA)

2