Magazin Haluk Levent'e 5 yıl hapis istemi

Haluk Levent'e 5 yıl hapis istemi

Paylaş
Haluk Levent'e 5 yıl hapis istemi

Şarkıcı Haluk Levent, 1 milyon TL'ye satın aldığı restoranın senetlerini ödemediği iddiasıyla mahkemelik oldu

Sanatçı Haluk Levent (Acil) hakkında, Antalya´da restoran sahibi Yılmaz Solma´yı 1 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İddiaya göre Demircikara Mahallesi´nde bulunan Solma Restaurant´ı 3 yıl önce satılığa çıkartan Yılmaz Solma, işyerini mülkiyetiyle birlikte Haluk Levent'e 1 milyon TL´ye sattı. Bu paranın 200 bin lirasını peşin alan Solma, geri kalan 800 bin lirasına ise 4 ayrı senet yaptı. Tapu devri sırasında vergi borçları olduğunu belirten Levent, tapunun Şeyhmus Görken adına yapılmasını istedi. Solma da bu isteğe uyarak işyerinin tapusunu 21 Haziran 2007 yılında Görken´in üzerine yaptı.

SENETLERİ ÖDEMEDİ

Restoranı devralan Haluk Levent zamanı geldiğinde senetleri ödemedi. Ardından Yılmaz Solma'nın şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı. "Ulus Vadi Konakları- Beşiktaş/İstanbul" adresinde oturan 42 yaşındaki Haluk Levent, talimatla alınan savcılık ifadesinde suçlamaların bir bölümünü kabul etti. Levent, ``Bahse konu işyerini müştekiden kısmen peşin, kısmen senetle satın aldım. Ancak diğer şüpheli olan Şeyhmus Görken'e borçlu olduğum için, tapu devrinin kendi adıma değil, onun adına yapılmasını istedim. Bilahare işyeriyle ilgili bazı bölümlerinin imar yasasına aykırı olduğunu öğrendim. Senet bedellerini ise müştekiye ödeyemedim. Müştekiyi dolandırmadım'' dedi.

DİĞER ZANLIYA DA CEZA İSTEMİ

Restoranın tapusunu üzerine alan Şeyhmus Görken ise, ``Ben burayı satın aldım. Yılmaz Solma ile 1 yıl süreli anlaşmamız var. Solma bana sattığı bu işyerinde kiracı olarak bulunuyor ve aramızda taahhütname var'' diye ifade verdi.

Haberin Devamı

Antalya Cumhuriyet Savcılığı´nca hazırlanan iddianamede, Haluk Levent ve diğer şüpheli Şeyhmus Görken´in ´dolandırıcılık´ suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Aynı iddianamede Haluk Levent hakkında Antalya´da 2008 yılına ait 3 ve bu yıla ait 1 soruşturma dosyası daha olduğuna dikkat çekildi.

Daha önce de ´karşılıksız çek´ suçlamasıyla cezaevinde yatan sanatçı Haluk Levent ve Şeyhmus Görken, önümüzdeki günlerde Antalya Asliye Ceza Mahkemesi´nde yargılanmaya başlayacak.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı