Türkiye (Son Dakika) Hamal çağırıp adına şirket kurmuşlar!

Hamal çağırıp adına şirket kurmuşlar!

Paylaş
Hamal çağırıp adına şirket kurmuşlar!

İstanbul'da yanlarına hamal olarak çalışmaya gelen bir kişiyi 'Sana sigorta yaptıracağız' diye kandırarak notere götüren ve adına kurdukları şirket üzerinden dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 4'ü kadın 15 kişi gözaltına alındı

Şüphelilerle birlikte iki tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin şu ana kadar 17 ayrı şirketi toplam 10 milyon lira dolandırdıkları belirlendi.

Adliyeye gönderilen şüphelilerden aralarında çete lideri Metin K.’nin (51) de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Adına şirket kurulduğunu öğrenen hamal Ünal C. ise serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne yapılan bir şikayet üzerine Silivri’de bir şirkete baskın yapıldı. Baskın sırasında şirkette bulunan 4’ü kadın 15 kişi gözaltına alındı. İşyerinde yapılan aramada iki adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

'SANA SİGORTA YAPTIRACAĞIZ' YALANI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen kişilerin sorgusu devam ederken şirketin, aynı işyerinde hamal olarak çalışan Ünal C.(45)’in üzerine olduğu tespit edildi. Polis soruşturması sırasında şirkete 50 lira karşılığında eşya taşımak için gelen Ünal C.’nin "Sana sigorta yaptıracağız" diye kandırılarak notere götürüldüğü ve adına bir şirket kurulduğu belirlendi.

Şirketin önce piyasada peşin para ile alışveriş yaparak güven sağladığı bir süre sonra çekle çalışmaya başladığı öğrenildi. Özellikle inşaat malları üzerine alım satım yapan şirketi çalışanlarının vadeli olarak düzenlediği karşılıksız çeklerle milyonlarca liralık mal satın aldığı ve bunları yüzde 30 iskonto ile hemen elden çıkarttıkları öğrenildi. Liderliğini Metin K.’nın yaptığı şebekenin yapılan incelemede bugüne kadar 17 şirketten toplam 10 milyon liralık mal alarak paraya çevirdiği belirlendi. Şirketle ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan şüphelilerden aralarında çete lideri Metin K.’nın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Şirket sahibi olduğunu polislerden öğrenen Ünal C. ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı