Gündem Hamama götürüp dolandırıyorlardı

Hamama götürüp dolandırıyorlardı

Paylaş
Hamama götürüp dolandırıyorlardı

Pikniğe ve hamama götürdükleri kişilerin güvenini kazandıktan sonra dolandıran çete çökertildi

İnternet üzerinden satışa sunulan araçların sahiplerini, davet ettikleri Eskişehir’de "hamama veya mangala götürme, evde misafir etme" gibi yöntemlerle güvenlerini sağlayıp dolandırdıkları iddia edilen 13 kişilik organize suç örgütü yakalandı.

Haberin Devamı

Emniyet güçleri, bazı şüphelilerin, internet üzerinden farklı kentlerde satışa sunulan araçların sahipleriyle telefonla görüşerek, "hayvancılık işleri yapıyoruz, bulunduğumuz yeri terk edemiyoruz" veya "hasta anneme bakıyorum" gibi gerekçeler sunup söz konusu kişileri kente davet ederek dolandırıcılık yaptıkları yönünde bilgi edindi.

Söz konusu bilgi doğrultusunda başlatılan çalışmaları operasyona dönüştüren emniyet güçleri, 13 kişilik suç şebekesinin önce, internet üzerinden satışa sunulan araçların sahiplerini, davet ettikleri kentte "hamama veya mangala götürme, evde misafir etme" gibi yöntemlerle akşama kadar oyalayıp güvenlerini sağladıklarını belirledi.

Güvenlerini kazandıkları kişilere para vermeden mesai bitimine yakın saatlerde araçların noterden satış kaydını yakınları üzerine alan şüphelilerin, para alışverişini bankaların kapanmasını gerekçe göstererek ertesi güne bıraktıkları, aldıkları araçları da Ankara’da tanıdıkları aracılığıyla başka kişilere satarak dolandırıcılık yaptıkları saptandı.

Haberin Devamı

Değişik kentlerden toplam 12 araç sahibini bu yöntemle dolandırıp 350 bin lira haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen şüpheliler G.B. (34), S.A. (32), H.Y.(31), T.A. (38), H.K. (31), E.B. (22), M.A. (31), M.K. (44), K.L. (34), Y.K. (48), F.Y. (39), N.S. (34) ve M.O. (30), Ankara ve Eskişehir’in Çifteler ilçesinde eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan arama ve kontrollerde, 1 av tüfeği, 9 fişek, araç alım ve satım evrakı, vekaletnameler, çok sayıda noter satış sözleşmeleri ve sigorta poliçeleri ele geçirildi. Gözaltına alınan 13 kişiden G.B, S.A, H.Y. ve T.A, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi, diğerleri cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.