Dünya Hamas iç çamaşıra yasak getirdi

Hamas iç çamaşıra yasak getirdi

Paylaş
Hamas iç çamaşıra yasak getirdi

Gazze Şeridi'nde fiili yönetimi elinde bulunduran Hamas, mağazalarının vitrinlerinde kadın iç çamaşırı sergilenmesini yasakladı

Gazze'deki giyim mağazalarında kadın iç çamaşırı ya da pijamaların sergilenmesi, dükkanlarda elbise deneme kabinlerinin bulunması, vitrinlerde renkli ya da koyu cam kullanılması yasaklandı.

Polis ayrıca, kadın eşyaları satan mağazalarda güvenlik kamerası bulundurulmasına ve mağazalarda kadın müşteri varken dükkanların kapısının kapalı tutulmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Gazze'deki polis sözcüsü Ayman El-Batnici, yeni sınırlamaların, edep ve ahlakın korunmasını, böylece insanların “kendilerini sokaktaki gibi rahat hissetmelerinin” sağlanmasını amaçladığını söyledi.

KADINLARA NARGİLE DE YASAKLANMIŞTI

Hamas polisi geçtiğimiz haftalarda, Filistinlilerin ahlak ve örfleriyle çatıştığı gerekçesiyle, kamuya açık yerlerde kadınların nargile içmesine yasak getirmişti. Ayrıca, kadınların motosiklet kullanması ve gece yarısı sonrasına kadar düğünlerde kalmaları da yasaklanmıştı.

Hamas daha önce de öğrenci, avukat ve öğretmenlere başörtüsü mecburiyeti getirmişti. Hamas polisinin geçen cumartesi günü de, çeşitli mağaza ve dükkanlarda, üzerinde “ahlaka uymayan sözler” bulunan bazı tişörtlere de el koyduğu bildirilmişti.

Haberin Devamı