Dünya Hamas lideri Meşal de Türkiye'de

Hamas lideri Meşal de Türkiye'de

Paylaş
Hamas lideri Meşal de Türkiye'de

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın ardından, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal de Ankara'ya geldi

Hamas lideri Meşal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. Ankara'ya dün gelen Abbas'ın ise bu görüşmeye katılmayacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Filistin sorununun çözümünde kilit öneme sahip iki ismin Türkiye ziyaretleri, El Fetih ve Hamas arasında dün yapılması planlanan Kahire zirvesinin ertelenmesinin ardından geldi.

Abbas liderliğindeki El Fetih ve Hamas, kurulması planlanan birlik hükümetine kimin başbakanlık yapacağı konusunda henüz bir anlaşmaya varamadı.

ABBAS'IN "ÖZEL PROGRAMI"

Abbas ve Meşal'in Ankara'da bir araya gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Ancak Türk yetkililer, Perşembe ve Cuma günü gerçekleştireceği temaslarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'yla görüşecek olan Abbas'ın öncelikle "özel programını" izleyeceğini söylemişti.

El Fetih yetkililerinden Diab el Loh, daha önce Filistin haber ajansı Maan’a yaptığı açıklamada, Kahire’deki toplantının Abbas’ın programındaki değişiklikten dolayı ertelendiğini belirtmişti. El Loh, Abbas ve Meşal’in en kısa zamanda bir araya geleceğini söylemiş, yer ve tarih konusunda ise açıklama yapmamıştı.

Haberin Devamı

El Fetih ve Hamas, beş yıllık bölünmenin ardından Mısır’ın arabuluculuğunda geçen ay birlik anlaşmasını Kahire’de imzalamıştı.

HÜRRİYET