Dünya Hamburg'daki G-20 protestoları sırasında şaşırtan görüntü

Hamburg'daki G-20 protestoları sırasında şaşırtan görüntü

Paylaş
Hamburg'daki G-20 protestoları sırasında şaşırtan görüntü

Almanya'nın Hamburg kentinde G-20 Liderler Zirvesi öncesinde göstericilerle polis arasında olaylar çıktı. Göstericiler Hamburg sokaklarını savaş alanına çevirirken polisin müdahalesi sert oldu. Dışarıda tüm bu olaylar devam ederken Almanya'da yaşayan bir Türk ailesinin balkonda yaprak sardığı görüntüler ise sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasına girdi

G20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Hamburg'da polis, küreselleşme karşıtlarının 'Cehenneme hoş geldiniz' adlı eylemine tazyikli suyla müdahale etti.


POLİS, YÜZÜ MASKELİ GRUBU UYARDI


Hamburg polisi; yürüyüşe katılan 'Siyah Blok' adı verilen, siyah giyinmiş ve yüzü maskeli grubun gösteriden ayrılmasını istedi. Polisin hoparlörlerle yaptığı, yüzlerini açma çağrısına uymayan göstericiler polise maytap, taş, şişe ve çeşitli maddeler attı.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE


Zirveye karşı "Welcome to Hell" sloganıyla Fischmarkt Meydanı'nda toplanan göstericiler daha sonra yürüyüşe geçti. Bunun üzerine polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.


DIŞARIDA KIYAMET KOPARKEN TÜRK AİLE...


Hamburg'daki G-20 protestoları tüm hızıyla sürerken, Şükrü Bölükbaş'ın Twitter'da paylaştığı orada yaşayan bir Türk ailesinin görüntüleri ise sosyal medyayı salladı. Dışarıda deyim yerindeyse kıyamet koparken, Türk aile balkonda yaprak sarıyor.

İşte o görüntüler:


HAMBURG POLİSİ SOSYAL MEDYADAN UYARDI


Hamburg polisinin, resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise ara sokaklara kaçan göstericilerin çeşitli cisimleri ateşe verdikleri uyarısında bulunularak, ilgisi olmayanların olay yerinden ayrılmaları istendi. Polis, gösteriye 12 bin kişinin katıldığını bildirdi.


BİR ARACI ATEŞE VERDİLER


Polis müdahalesine öfkelenen göstericiler bir aracı ateşe verdi. Polisin uyarıları ve müdahalesi devam ediyor.


Hamburgdaki G-20 protestoları sırasında şaşırtan görüntü

Haberin Devamı