Yaşam Hamburgerin hası burada

Hamburgerin hası burada

Paylaş
Hamburgerin hası burada

Şöyle güzel bir hamburgere kim hayır diyebilir ki!


İki hamburger ekmeği arasında lezzetli bir et, patates, dileğinize göre turşu, karamelize soğan ve elbette ketçap mayonez. Bunun daha da ötesi var. Nişantaşı’ndaki Egg&Burger’da birbirinden lezzetli 9 çeşit burger ve tadına doyulmaz başlangıçlar... Ardından gelen tatlı ise cabası...

Nişantaşı’nda bir Amerikan dinner’ı

Nişantaşı’ndasınız, bir güzel alışveriş yaptınız ve gerçekten çok açsınız. Hem uzun uzadıya oturup kalmamak hem de lezzetli bir şeyler yemek istiyorsanız Egg&Burger’a uğrayın.
Teşvikiye Camii’nin olduğu sokaktan içeri girin. Birkaç adım ilerledikten sonra köşede kırmızı bir mekan göreceksiniz. Burası ne restoran ne de büfe. Egg&Burger bir ‘diner.’ Diner ne mi demek? Dinerlar aslında bizdeki büfelere benziyor. Farkı daha büyük ve daha bol çeşit olması.
Genelde bar sandalyeleriyle dekore edilen dinerların en büyük özelliği hamburgerlerindeki etlerin lezzetli ve taze olması. Yaklaşık 100 yıl önce Amerika’da popüler olan dinerlar Türkiye’de de moda olmaya başladı.
Egg&Burger’de öğle ve akşamları yer bulmak neredeyse imkansız. Zamanında Amerika’da işçi sınıfının lezzetli hamburger yemek içini gittiği dinerler kısa sürede namını yaydı ve Amerika’da pek çok semtte açıldı. Şimdi de İstanbul’un en sosyetik semtlerinden olan Nişantaşı’nda burgerseverleri ağırlıyor.

Etin nasıl piştiği önemli


Egg&Burger’ın sahipleri Zeki ve Simla Aldoğan çifti. ‘İstanbul’a lezzetli burger yedirelim’ fikrinden yola çıkan çift aslında ne aşçı ne de işletmeci. Zeki ve Simla Aldoğan hem yemeyi hem de yedirmeyi çok seven bir çift.
Kuruluş hikayesini şöyle anlatıyorlar: “Zeki bana her sabah çok güzel kahvaltılar hazırlar. Özellikle yumurtanın binbir çeşidini yapar. Büyük bir özenle her sabah sofra kurar. Özellikle yaptığı yumurtaların tadına doyum olmaz.”
Bu lezzet, burgerle buluşunca Egg&Burger ortaya çıkmış: “Hem lezzetli burgerler yapalım hem de yaptığımız yumurtaları tattıralım” diyerek Nişantaşı’ndaki mekanlarını açan Aldoğan çifti müşterilerine mutlaka hamburgerlerin etlerini nasıl istediklerini soruyor.
İstanbul’da buna hiç dikkat edilmediğini söyleyen Zeki Aldoğan “Müşterinin eti nasıl sevdiği çok önemli. Bu yüzden az pişmiş mi, çok pişmiş mi istiyor mutlaka soruyoruz” diyor.

Favorisi yumurtalı hamburger

Egg&Burger aslında çok büyük bir mekan değil. Ama dışarıdaki masalarıyla pek çok kişiyi ağırlayabiliyor. Dekorasyonda kırmızı hakim. Hem bar masaları hem normal yemek masaları var.
Menüde salatadan sahanda yumurtaya kadar pek çok şey var ama en dikkat çeken elbette hamburger. 9 farklı hamburger var. Hepsi 180 gram etten yapılıyor. Egg&Burger fries adı verilen patates kızartmaları içine konuyor. Adından da anlaşılacağı gibi patatesler diğerlerinden farklı.
Özel bir makineyle uzun ve ince kesilip kızartılan patatesler sonra hamburgerin içindeki yerini alıyor. Egg&Burger’in bütün hamburgerleri lezzetli ama Zeki Bey’in favorisi yumurtalı burger.
Özel yumurtalı ekmekle yapılan egg&burgerin içinde iki cheddar peyniri, taze kaşar, kızarmış yumurta, patates kızartması, soğan halkası, 180 gram burger ve özel yapılmış sos var.
Mekanda çocuklar da düşünülmüş. 3 adet ev yapımı mini burgerden oluşan Alisa Burger ismini Aldoğan çiftinin minik kızından almış.
Hamburgerlerin fiyatları 14-25 TL arasında değişiyor. Egg&Burger’a sadece öğle ya da akşam yemeklerinde gelmenize gerek yok. Sabah 10.00’da açılan mekanda kahvaltı da veriliyor. Sahanda yumurta, mantarlı egg&burger tortilla, pancake kahvaltının vazgeçilmezleri olmuş bile.

Milkshake’inizi yaratabilirsiniz

Diner’ların vazgeçilmezlerinden biri de ‘milkshake’ler. Egg&Burger’da her çeşit milkshake var. Dilerseniz kendi karışımınızı da hazırlatabilirsiniz. Kocaman hamburgerleri yedikten sonra tatlıya yer kalırsa, ‘tez pişti’yi mutlaka tatmanızı öneririm.
Tez pişti aslında bir Musevi tatlısı. İrmik ve portakaldan yapılıyor ve bolca tarçınla zenginleştiriliyor. Mönüde bir de Gülsev Annenin tatlısı var. Zeki Bey’in annesi Gülsev Hanım her hafta yaptığı bir tatlıyı Egg&Burger’da sunuyor.
Cheesecake de Egg&Burger’ın değişmeyen lezzetlerinden. Şiddetle tavsiye ederim.

Haberin Devamı

HABER: EYLEM KESKİN
eylem.keskin@posta.com.tr