Magazin Hamdi Alkan: Libidoma baktılar, buzdolabı çıktım

Hamdi Alkan: Libidoma baktılar, buzdolabı çıktım

Paylaş
Hamdi Alkan: Libidoma baktılar, buzdolabı çıktım

Elektrik mühendisliğinden mezun olan ama hayatına oyuncu, yapımcı, yönetmen olarak devam eden Hamdi Alkan, Hürriyet'ten Tülay Demir'e konuştu. İşte o röportaj...

Siz yurtdışında da müzeleri, antikacıları geziyorsunuzdur...

Haberin Devamı

- Tabii... Hollanda’ya gidiyorum, oradan da kitap buluyorum falan. Ama tabii güç ölçüsünde, gücüm ölçüsünde. Ülkemizde bu tür yatırımlara ihtiyaç var. Dizi sektöründe çok iyiyiz evet, birçok dizi ihraç ediyoruz. Ama Türkiye kültürün beşiği, Türkiye entelektüelliğin, aydınlığın, medeniyetlerin buluşma noktası. Bizim bu konuyu pazarlamamız lazım asıl. Evet Gaziantep’te güzel müzeler yapıyoruz, Hatay’da güzel müzeler yapıyoruz ama yeterli değil. İşin derinleşmesi lazım.

PRAG'DA EROTİK MÜZEYE GİTTİM

Gerekliliğini anlamak ve anlatmak lazım öncelikle...

- Evet, kesinlikle. Şimdi ben Hatay Müzesi’ni kuruyorum. Bunun için çalışıyorum ama nereye kadar yeteceğim? Yaşım geldi 50’ye. Gidiyorsun Budapeşte’ye, bakıyorsun bir terör müzesi. Ulan dedim gidip göreyim. İşte Nazilerin soykırımıyla ilgili falan bir müze. Ama öyle güzel bir konsept oluşturmuşlar, o kadar güzel sunuyorlar ki, insanlar dünyanın dört bir yanından geliyor akın akın. Bizde bu yok. Oralarda erotik müze bile var afedersiniz.

Haberin Devamı

Ona da gittiniz mi?

- Prag’da gittim. Ortada oturuyorsun, senin libidonu anlatıyor. Ben ne çıktım dersiniz; buzdolabı. Dedim git ya, yanlış bu!

HOLLANDA'DA BİR KADINA YAKALANDIM

Birileri görür, tanır falan diye çekinmediniz mi?

- İçeride Türkler de varmış zaten, bir kadın “Hamdi Bey” diye seslendi, yakalandım. Bir kere de Hollanda’da oldu böyle bir şey.

Yine mi erotik müze?

- Yok. Oraya gidince bir Red Light’a uğruyorsun yani. İçeri girdim, biri “Hamdi abi burada ne işin var?” diye bağırıyor. “Dükkan açacağım bebeğim” dedim. Geziyorum işte ne yapacağım başka, hayret bir şey. Turist gittiği zaman oralara uğruyor, garip bir durum yok. Çok da haz etmiyorum ama artık simge olmuş, görelim diyorsun.