Spor Hamdi Yasaman'dan havuz açıklaması

Hamdi Yasaman'dan havuz açıklaması

Paylaş
Hamdi Yasaman'dan havuz açıklaması

Galatasaray 2. Başkanı Hamdi Yasaman, Best FM'de yayınlanan “Gökhan Dinç ile Basın Tribünü” programında Spor Müdürü Gökhan Dinç'in sorularını yanıtladı. Türk futbolunun içinde bulunduğu Havuz sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Türk Futbolundaki havuza ilişkin açıklamalarda bulunan Hamdi Yasaman “Havuz aslında faydalı bir organizasyondur. Kimse bundan ayrılmak istemiyor. Tüm kulüplerin beraber iş yapar iken hakkaniyetli davranması gerekiyor. Düzenleme yetkisi federasyona aittir. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın havuzdan çıkarak ayrı bir lig kurması gibi bir niyetleri yok.”dedi.

“Adil bir düzenleme yapılması gerekiyor”

Televizyon izlenme ortalaması ve Taraftar ortalaması hakkında konuşan Yasaman “Dekoder satışına baktığımız zaman %38 galatasaray, %37 fenerbahçe, %10 Beşiktaş, %2 Trabzonspor ve %6 diğer kulüpler şeklindedir. Türkiye genelinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş %80 seyirci potansiyeline sahiptir. Buna göre adil bir düzenleme yapılması gerekir” ifadesini kullandı.

“En büyük marka değeri Galatasaray’a ait”

Türk takımlarının marka değerleri hakkında yorumda bulunan Yasaman“Dünyaca kabul edilmiş bir sıralamada, Galatasaray spor markası olarak 17. Sırada olup değeri 110 milyon dolardır. Fenerbahçe 34. sırada 80 milyon dolar değerinde, 54. Beşiktaş’tır. Bu değerlendirmelere bakmak lazım. En kuvvetli marka değeri Galatasaray’dır. İkinci Fenerbahçe’nin 3’üncü Beşiktaş’ındır” şeklinde konuştu.

“Devlet yayın gelirlerinden pay almamalı”

Elde edilen yayın gelirlerinin Devlet tarafından kesintiye uğratılmasını eleştiren Yasaman “Devlet yayın gelirlerinin %10’u gibi büyük bir para alıyor. Devletin bu tutumundan vazgeçmesi gerekir, işte bu bir çözümdür. Ayrıca devlet kamu hizmeti veriyor. Kamu hizmeti zaten bedava olur. Mevcut durumu devletin kesinlikle değiştirmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“Galatasaray ekonomik sıkıntılar yüzünden transfer yapmadı”


Galatasaray’daki mali sıkıntılar hakkında açıklama yapan Yasaman “Elimizde fazla oyuncular var ve onları satmaya çalışıyoruz. Bu sebepten dolayı futbolcu almadık. Ayrıca ara transfer döneminde iyi oyuncu bulmak zor oluyor. Öte yandan, şu anda yaşanılan ekonomik sıkıntıyı hafifletmek için Sneijder’i satabilirdik. Onun için 20 milyon teklif edilmedi. Bu parayı istememizde ki sebep ise o oyuncuyu satmak istemememizdendir. Elimizdeki mevcut kadro ile devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı