Gündem Hamile kadına tecavüze 18 yıl

Hamile kadına tecavüze 18 yıl

Paylaş
Hamile kadına tecavüze 18 yıl

Samsun'da hamile komşusu 36 yaşındaki F.Y.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Mustafa Öktem, 18 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıldı

Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen sanık hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Olay, İlyasköy Mahallesi’nde 2008 yılı Temmuz ayında meydana geldi.

Eşi 43 yaşındaki İdris Y. köye gittiğinden 2 çocuğuyla birlikte yaşayan, 8 aylık hamile F.Y., komşusu, evli Mustafa Öktem’in kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine gözaltına alınıp tutuklanarak cezaevine gönderilen Öktem, Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamasında suçlamayı kabul etmedi.

"PANTOLONUMUN SÖKÜK OLDUĞUNU GÖRÜNCE..."

Sanık, savunmasında, "Kız kardeşimi sormak için evine gittim. Bana börek ikram etti. Ben yerken pantolonumun sökük olduğunu görüp, ’Çıkar da dikeyim’ dedi. Kabul etmedim. Ancak kendisi pantolonumu çıkardı.

Birden eteğini çıkararak benimle cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Kabul etmedim. Bu sırada oğlu geldi ve bizi öyle gördü. Ben de evden çıkıp gittim" dedi.

"KANAPENİN ÜZERİNDE TECAVÜZ ETTİ"

F.Y. ise sanığın yalan söylediğini belirterek, "Birkaç kez eşiyle birlikte evime geldi. Eşim köyde olduğu için evde çocuklarımla birlikte kalıyordum. Daha sonra tek başına gelmeye başladı.

Beni sevdiğini ve cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ancak hamile olduğumu ve beni rahat bırakmasını söyledim. Çocuklarım başka bir odada uyurken eliyle ağzımı kapadı ve kanepenin üzerinde bana tecavüz etti.

Utandığım için kimseye söylemedim. 3 gün sonra tekrar geldi. Bu kez bizi oğlum yakaladı ve amcalarına söyledi" diye konuştu.

Yargılama sonrasında Mustafa Öktem, geçen yıl mayıs ayında üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı göz önüne alınarak tahliye edildi.

Bugün yapılan son duruşmaya ise sanık Mustafa Öktem ve F.Y. gelmedi. Sanık avukatı, müvekklinin suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatini istedi.

Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi tarafından gönderilen raporda, F.Y.’nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirtildiğini açıklayarak, sanığa, ’tecavüz ve konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından toplam 18 yıl 20 gün hapis cezası verdi.

Daha önce tahliye edilen Mustafa Öktem hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İsmail AKDUMAN/DHA