Sağlık Hamile kadının karnından ur çıktı

Hamile kadının karnından ur çıktı

Paylaş
Hamile kadının karnından ur çıktı

Konya'da 4 aylık hamile olan Zübeyde Kahraman'ın karnından 'miyom' adı verilen 4,5 kilo ağırlığında 'Ur' çıkarıldı

İkinci çocuğuna hamile kalan Zübeyde Kahraman, hamileliğinin birinci ayında kontrol için doktora gittiğinde rahminde ’Miyom’ olarak bilinen ’Ur’ oluştuğunu saptadı. Doktorların urun ve karnındaki bebeğinin alınıp, hamileliğin sona erdirilmesi gerektiğini söylediğini belirten Kahraman, şunları anlattı:

Haberin Devamı

"Hatta rahmim de alınma riski bulunduğunu bildirdiler. Eşimle birlikte hamileliği sonlandırmadan önce tedavi için girişimlerde bulunmak istedik. Geçen süre zarfında gittiğimiz tüm doktorlar da bebekle birlikte kendi sağlığımın da tehlikeye gireceğini belirterek aynı tavsiyede bulundu."

'Kilo aldığımı düşünüyordum'

Tedavi için çaba harcarken karnının da giderek büyümeye başladığını anlatan Zübeyde Kahraman, "Hamileliğimle birlikte kilo aldığımı düşünüyordum. Tedavi için geldiğimiz hastanede urun büyüdüğü tespit edildi.

Doktorumuz bebeği almadan uru çıkarabileceğini söyledi. Bunun üzerine ameliyat olmaya karar verdik. Başarılı bir operasyon ardından ur çıkarıldı. Hamileliğim devam ediyor. Ben kilo aldığımı düşünürken, karnımdan 4.5 kilo ur çıkarılınca da büyük şaşkınlık yaşadım."

Haberin Devamı

4.5 KİLO ’UR’ ÇIKARILDI

Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar da hastanın 4 aylık hamile olmasına rağmen, 8 aylık hamile kadın görünümünde hastaneye geldiğini söyledi. Yapılan kontrollerde ’miyom’ adı verilen ur tespit ettiklerini ifade eden Çapar, "Hastanın karnında hamilelikle birlikte büyük bir miyom olduğunu tespit ettik.

Birçok doktora müracaat etmiş. Gebeliği sonlandırmak istemedikleri için de uru aldırmak istememişler. Biz de gebeliği sonlandırmadan ailenin isteği doğrultusunda uru almaya karar verdik. İlerledikçe hem hasta hem de bebek açısından risk oluşturacaktı. Başarılı bir ameliyatın ardından uru çıkarttık. Gebeliği halen devam ediyor."

Ameliyatın çok riskli olduğunu ve gebelik sırasında yapılan bu tür ameliyatlarda çok yoğun kanamalar görülebildiğini bildiren Prof. Dr. Çapar, "Çok seri bir şekilde cerrahi müdahale yaparak ameliyatı sonlandırdık. Genellikle gebelikle birlikte miyomlar büyür. Onun için kişinin gebe kalmadan önce miyomları tespit ettirip tedavisini yapması ve aldırması gerekir" diye konuştu.

DHA