Gündem Hamile kalınca tecavüz ortaya çıktı

Hamile kalınca tecavüz ortaya çıktı

Paylaş
Hamile kalınca tecavüz ortaya çıktı

Hamile kalınca tecavüz ortaya çıktı

Samsun' un Yukarıavdan Köyü’nde annesiyle birlikte yaşayan 29 yaşındaki M.Ş., aynı köyde oturan 28 yaşındaki Hakan Selim ve 22 yaşındaki Burak Korkmaz’ın tecavüzüne uğradı. Ölümle tehdit edildiği için kimseye bir şey söyleyemeyen genç kadın hamile kalınca olay ortaya çıktı. Dünyaya getirdiği erkek bebeğin babasının ise yapılan DNA testi sonucunda Burak Korkmaz olduğu belirlendi. Duruşma çıkışında M.Ş.’nin yakınları sanıklara saldırdı.
Olay geçen yıl Ağustos ayında ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Eşinden boşandıktan sonra annesi ile birlikte yaşayan M.Ş., rahatsızlanınca Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde gitti. Burada genç kadının hamile olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ailesine başına gelenleri anlatan M.Ş. daha sonra jandarmaya giderek tecavüze uğradığını belirtip şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Hakan Selim ve Burak Korkmaz suçlamaları kabul etmeyince, çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DNA TESTİNDEN BABA BELLİ OLDU

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen DNA testi sonucunda M.Ş.’nin dünyaya getirdiği erkek bebeğin babasının yüzde 99.99 Burak Korkmaz olduğu belirtildi. Bugün Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Hakan Selim, genç kadının ailesiyle uzun zamandır konuşmadıklarını beyan ederek, “Ne onlar bizim evimize gelir, ne de biz onların evine gideriz. Bana iftira atıyor” dedi. Burak Korkmaz ise, M.Ş. ile cinsel ilişkiye girmediğini kaydederek, “Tecavüz olayının olduğu tarihlerde ben askerde idim. DNA testini de kabul etmiyorum. Sanırım kan örneklerini karıştırmışlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Duruşmaya katılan M.Ş. ise her iki sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi: “2008 yılı Aralık ayında annem ormana gitmişti. Ben bulaşık yıkarken kapı çalındı. ‘Kim o’ diye sorunca. Bir erkek ‘elektrik saatini okumaya geldim’ dedi. Kapıyı açınca karşımda Hakan Selim’i gördüm. Beni iteleyerek içeriye girdi.

Elinde bıçak vardı. ‘Sesini çıkartırsan seni öldürürüm’ diyerek yere yatırıp eteğimi çıkardıktan sonra tecavüz etti. Bu olaydan 5 gün sonra da Burak eve geldi. Annem komşuya gittiği için evde kimse yoktu. Beni yere yatırdı. Bağırmaya başlayınca da bir eliyle ağzımı kapattı. Ve sonra benimle ilişkiye girdi. Her iki sanık da beni ölümle tehdit ettiği için kimseye bir şey söyleyemedim. Bir oğlum oldu. Sizden oğlumu benden almamanızı istiyorum.”
Mahkeme, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ertelerken, adliye çıkışında M.Ş.’nin yakınları sanıklara saldırdı. Polis, çıkan arbadeyi büyümeden önledi.


İsmail AKDUMAN/DHA

Haberin Devamı