Gündem Hamile sevgili cinayetine çifte müebbet

Hamile sevgili cinayetine çifte müebbet

Paylaş
Hamile sevgili cinayetine çifte müebbet

Hamile sevgili cinayetine çifte müebbet

Mersin’de geçen nisan ayında yasak ilişki yaşadığı 25 yaşındaki Aslıhan Yılmaz’ı, hamile kalıp çocuğu doğurmakta ısrar etmesi üzerine öldüren evli ve iki çocuk babası 39 yaşındaki Faruk Taner hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanayi Sitesi’nde madeni yağ satan Faruk Taner, evli olmasına rağmen, bir süre birlikte olduğu Aslıhan Yılmaz ile buluştu.

Haberin Devamı

Otomobille dolaşmaya çıkan ve birlikte bira içen sevgililer, bir süre sonra Yılmaz’ın hamileliği konusunda tartışmaya başladı. Taner, genç kadının “Çocuğumu aldıramam” çıkışına kızarak, üzerinde taşıdığı tabancayla kurşunladı. Güneykent Mahallesi’nde saat 03.00'da meydana gelen olayda, cinayet sanığı Faruk Taner, 7 kurşunla olay yerinde yaşamını yitiren sevgilisinin cesedini yol kenarına atıp, polise teslim oldu. Taner’in ifadesi üzerine olay yerine giden polis, kadının cesediyle karşılaştı. Cinayet şüphelisi, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İffet Önder Özer, Taner hakkında hazırladığı iddianamede ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan TCK’nin 81/1 maddesine göre hem anne, hem de karnındaki bebeğinin ölmesi nedeniyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

İddianamede, öldürülen Yılmaz’ın Adana Adli Tıp kurumu Başkanlığı’nca yapılan incelemesinde ‘Ateşli silah yaralanmasına bağlı kafatası kemik kırıkları ile birlikte beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu öldüğü’ ve yaklaşık 27 haftalık bir kız çocuğuna hamile olduğunun belirlendiğine yer verildi. Soruşturma sürecinde dinlenen tanıklardan Özlem Didar, Aslıhan Yılmaz’ı olaydan 6-7 ay önce oturduğu daireye gelmesi ile tanıdığını, Faruk Taner’i kuzeni olarak tanıttığını, daha sonra bu kişi ile dost hayatı yaşadığını öğrendiğini, üç aylık hamile olduğunu ve Faruk Taner’in çocuğun alınmasını istediğini, bu yüzden sürekli tartıştıklarını bildiğini belirtti.

Taner, ilk sorgusunda, cinayeti sevgilisinin kendisine hamile olduğunu ve çocuğunu dünyaya getirmekte ısrar etmesi yüzünden işlediğini söylemiş, çıkartıldığı mahkemede ise susma hakkını kullanmıştı. Taner’in yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Mersin 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.