Sağlık Hamilelere güneş uyarısı

Hamilelere güneş uyarısı

Paylaş
Hamilelere güneş uyarısı

Uzmanlar, hamilelerin yaz aylarında güneş ışınlarının dik geldiği 11.00- 15.00 saatleri arasında denize girmemeleri gerektiğini söyledi

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aysun Kabasakal, “Hamileliklerinin son üç ayında olan kadınlar, denize girdikten sonra en fazla 10 dakika güneşlenmeli. Aksi halde tansiyon ve deri lekeleri sorunları yaşayabilirler” dedi.

Hamileliklerinin ilk 3 ve son 3 ayında olan kadınlar için yaz mevsiminin en zor geçen dönem olduğunu belirten Op. Dr. Aysun Kabasakal, “Özellikle hamileliklerinin son üç ayında olan kadınlarda yaz mevsiminde sıcaklık ve basınca bağlı olarak tansiyon sorunlarını sık görüyoruz.

Yine bu dönemde ödem, idrar yolu enfeksiyonları, mantar, deride lekeler, ayaklarda şişmeler görülüyor. Biz özellikle artan sıvı kaybı sebebiyle yaz aylarında günde en az 2 litre su içmelerini öneriyoruz” diye konuştu.

Hamileler için en uygun sporun yüzme ve yürüyüş olduğunu ifade eden Op.Dr. Kabasakal, “Hamileliklerinin son üç ayında olan kadınlar denizde çok uzun süre kalmamalılar.

Hamilelerin tansiyonları çok çabuk düşüp, yükselebiliyor. Sıvı kaybı ve güneşte fazla kalınmasına bağlı olarak tansiyon sorunlarıyla karşılaşabilirler” dedi.

Yaz aylarında hamilelerin beslenmelerine de çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Op.Dr. Aysun Kabasakal, “Günde altı öğün yemek yemeliler. Az az ve sık sık beslenmeliler. Hamileler için en uygun yaz tatlısı dondurmadır” ifadelerini kullandı.

Yaprak KOÇER/SAMSUN (DHA)

Haberin Devamı