Gündem Hamileyim ama kimden bilmiyorum

Hamileyim ama kimden bilmiyorum

Paylaş
Hamileyim ama kimden bilmiyorum

4 kişinin tecavüzüne uğrayan evli kadın, duruşmada hamile olduğunu söyledi

Samsun'da, geçen yıl Temmuz ayında ziyarete gittiği akrabasından dönerken yanındaki yakını 16 yaşındaki Süleyman U. ile yoldan geçen otomobile otostop yapan 33 yaşındaki K.Ö., araçta bulunan 4 kişinin tecavüzüne uğradı. Şikayet üzerine 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren sanıklar, K.Ö. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini ileri sürdü. K.Ö. ise “Issız bir yerde bana sırayla tecavüz ettiler. Ben evli bir kadınım. Hamile kaldım ama kimden bilmiyorum” diyerek sanıklardan şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Olay geçen yıl Temmuz ayında meydana geldi. Evli olan K.Ö., akrabası Süleyman U. ile merkeze bağlı Kestane Pınar Köyü'ne amcalarını ziyarete gitti. Köyden dönerken genç kadın ve akrabası, yoldan geçen bir otomobile otostop yaptı. İçinde Hasan K. (31), Yalçın K. (31), Tolga T. (21) ve 17 yaşındaki Ö.K.'nın olduğu otomobil, durup kendilerini gidebilecekleri yere götüreceklerini belirterek 2 kişiyi davet etti. K.Ö. ve Süleyman U.'yu araca alan 4 kişi, bir süre yol aldıktan sonra durdu.

Süleyman U.'yu döverek aşağıya atan 4 kişi, genç kadını ormanlık bir alana götürerek iddialara göre sırayla tecavüz etti. Daha sonra da kent merkezine götürüp bir sokakta bırakarak kaçtı. K.Ö.'nün şikayeti üzerine harakete geçen polis, 4 şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar, genç kadın ile para karşılığında ilişkiye girdiklerini ileri sürdü. Sanıklardan Hakan K., “Kendi rızasıyla arabaya bindi. Yalçın kendisine 50 TL para verdi. Hepimizle ayrı ayrı ilişkiye girdi. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Yalçın K., her şeyin mağdurenin rızasıyla olduğunu, zorla bir şeyin yaşanmadığını söyledi. Tolga T. ve Ö.K. da arkadaşlarının ifadelerine katılarak tahliyelerini istedi.

Duruşmada dinlenen K.Ö. ise kent merkezine gelmek için yoldan geçen otomobile akrabası Sülayman U.'nun el kaldırdığını söyleyerek, “Yolda giderken Süleyman'ı döverek arabadan attılar. Ben de inmek istedim. Ama engellediler. Beni ormanlık alana götürdüler. Direnmeme rağmen bana sırayla tecavüz ettiler. ‘Birine söylersen seni öldürürüz’ diyerek tehdit ettiler. Bu olaydan sonra hamile kaldım. Ancak kimden olduğunu bilmiyorum” dedi.

Mahkeme, bebeğin biyolojik babasının tespiti ve genç kadının ruhsal dengesinin bozulup bozulmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine, sanıklarında tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Öte yandan olaydan sonra K.Ö.'nün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan raporunda ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)