Siyaset 'Hanefi Avcı'nın kitabı bizleri teyit etti'
Paylaş
'Hanefi Avcı'nın kitabı bizleri teyit etti'

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun dün düzenlediği basın toplantısı ile hükümete yanıt verdi

‘Okumadım ama...’

Haberin Devamı

Son günlerde hükümetten Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) sert sözler gelmişti. HSYK üyesi Ali Suat Ertosun dün düzenlediği basın toplantısı ile hükümete yanıt verdi.

Ali Suat Ertosun, HSYK’ya eleştiri sınırlarını aşan maksatlı yayınlar yapıldığını söyledi. HSYK üyesi Ertosun, “Adalet Bakanlığı, kriz çıkartarak kurulu yıpratmak ve çalışamaz hale getirmek istemektedir. Hanefi Avcı’nın kitabını okumadım. Bizim eskiden bu yana söylediklerimizi yazdı, teyit eden bir durum var” dedi. Hanefi Avcı kitabında “Gülen cemaati devleti ele geçirdi” demişti.

‘Suçlu Bakan’

Ali Suat Ertosun, “Bakanlığın HSYK toplantısını terk etmesinin asıl nedeni, referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde hâkim, savcıların kaderinin Adalet Bakanı’nın iki dudağı arasından çıkacak talimatla şekillenecek olmasıdır. Toplantılarda bunalım çıkartan Adalet Bakanı ve müsteşarıdır” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın “HSYK ideolojik” sözlerine de yanıt veren Ali Suat Ertosun, “HSYK ideolojik davranmıyor. Asıl ideolojik ve militan tavır, Anayasa ve kanunları yok sayarak kurulu çalıştırmayanlarda ve basın ahlak ilkelerini çiğneyerek kampanya yürütenlerde aranmalıdır” diye konuştu.