Gündem Hanefi Avcı'ya 15 yıl hapis

Hanefi Avcı'ya 15 yıl hapis

Paylaş
Hanefi Avcı'ya 15 yıl hapis

'Devrimci Karargah Örgütü' davasında karar açıklandı. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Devrimci Karargah davasını karara bağladı. Davanın sanıklarından Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası ve 10 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın yasadışı Devrimci Karargah Terör Örgütü mensuplarına yardım etmek suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün, ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah taşıdığı sabit olduğundan 5 yıl hapis ve 10 bin TL para cezası, yazdığı Haliç’te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat kitabında terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve yargılama yargı görevi yapanları etkileme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına, kitabında Devrimci Karargah soruşturmasında gizliliği ihlal ettiği gerekçesiyle 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Hanefi Avcı hakkında resmi belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

AVCI’NIN SON SÖZÜ: "BERAATİMİ İSTİYORUM"

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 8 tutuklu sanık ile Gezi olayları nedeniyle tutuklanan Ulaş Bayraktaroğlu ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada sanıklara son sözleri soruldu. Tutuklu sanık Hanefi Avcı, “Söyleyecek bir şeyim yok. Savunmalarımı tekrar ediyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

DEVRİMCİ KARARGAH NEDİR?

Türkiye kamuoyu Devrimci Karargah Örgütü’nün ismini ilk olarak 7 Ağustos 2008’de duydu.

O gün Karacaahmet Mezarlığı’nın içinde bulunan el yapımı bir düzenekten 1. Ordu Komutanlığı’na bağlı Selimiye Kışlası’na doğru havan topu ile 4 atış yapıldı. Mermilerden üçü mezarlıktaki ağaçlara isabet etti. Dördüncü mermi ise kışlaya 500 metre uzaklıktaki bir çöp kamyonuna isabet etti. Şarapnel parçalarıyla 4 kişi yaralandı. Polis saldırıyı Devrimci Karargah Örgütü’nün gerçekleştirdiğini açıkladı. 23 Ağustos 2008’de örgüt ikinci kez Karacaahmet Mezarlığı’ndaydı. Termos içerisine yerleştirilen zaman ayarlı ve parça tesirli bomba polis tarafından fark edildi ve fünye ile imha edildi. İddiaya göre, polis müdahale etmeseydi 22 dakika sonra bomba patlayacaktı. 1 Aralık 2008’de Sütlüce’deki Ak Parti İl Başkanlığı’na cep telefonu kutusunda gönderilen bomba x-ray cihazında patladı. Saldırıda 5’i polis 12 kişi yaralandı. Ağır yaralı polis memuru Hüsnü Uyan 29 gün sonra şehit oldu.

12 Ocak 2009’da, Beşiktaş’taki bir bankanın ATM’sinde meydana gelen patlamanın Devrimci Karargah tarafından organize edildiği iddia edildi. Polis 27 Nisan 2009’da örgütün yöneticisi olduğu iddia edilen Orhan Yılmazkaya’nın Bostancı’daki evine operasyon düzenledi. Orhan Yılmazkaya polislere silahla karşılık verdi. TV’lerde canlı yayınlanan çatışmada emniyet amiri Semih Balaban şehit oldu. 16 yaşındaki Mazlum Şeker de hayatını kaybetti. Orhan Yılmazkaya ölü ele geçirildi.

Çatışmanın hemen ardından Devrimci Karargah operasyonları başladı. 4 dalga halinde yapılan operasyonlar sol grupların neredeyse tamamına dokundu. Toplam 17 kişi tutuklandı ve haklarında örgüt üyeliği suçlamasıyla dava açıldı. İlk duruşması 22 Şubat 2010’da görülen davayla ilgili daha sonra ek bir iddianame hazırlanmış iki dava birleştirilmişti. Hanefi Avcı da bu birleştirme sırasında Devrimci Karargah davasının sanıkları arasında girmişti.

MOLOTOFÇU DENİLEN SDP’Lİ DE SANIKTI


Gezi Parkı olayları sırasında polis kılığına girerek molotof kokteyli attığı iddia edilen SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu da davanın sanıkları arasındaydı. Ulaş Bayraktaroğlu gözaltına alınmasının ardından tutuklanmış ve bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı