Yine civa içeriği de balık tercihlerimizde sınırlayıcı bir etkendir. Bu noktada civa içeriği yüksek olmayan balıklar tercihlerimizi oluşturmalıdır. Yüzeysel su balıkları ve küçük balıklar daha az cıva içeriğine sahiptir. Midye, kılıç balığı ve köpek balığı yüksek oranda cıva içerir. Sardalya, hamsi, istavrit, somon, dil balığı, ahtapot, kalamar, karides, palamut ve uskumru cıva oranı çok az olan deniz ürünleri olduğu için güvenle tüketilebilir.
Ama maalesef tek düşündüğümüz şey artık civa değil. Bilimsel olarak kanıtlanmış veriler olmamakla birlikte müsilajın etkili olduğu denizlerden çıkan balıkları tercih etmemek önemli. Su ürünleri üzerine uzmanlaşmış bilim adamlarının paylaştığı bilgileri ve çalışmaları takip etmekte fayda var. Bu aşamada; güvenilir tercihlerimizi ithal balıklardan yana kullanabiliriz.