Bilim - Teknoloji Hangi BIOS'la çalışıyorsunuz?
Paylaş
Hangi BIOS'la çalışıyorsunuz?

BIOS'unuzun sürümünü öğrenmeniz gerekiyorsa, işte öğrenmenin en kolay yolu...

Bilgisayarınızın bir güncellemeye ihtiyacı olduğunda, veya uyumluluk sorunları yaşadığınızda, bilgisayarınızın daha önce düşünmediğiniz özelliklerini öğrenmeniz gerekebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda en önemli noktalardan biri, hangi BIOS sürümü ile çalıştığınız.

Peki böyle bir durumda ne yapmanız gerekiyor? Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, cevap klavyeniz üzerinden birkaç tuşta yatıyor. BIOS sürümünüze ulaşmak için, öncelikle bilgisayarınızın komut istemini açmanız gerekiyor. Tabii ki bilgisayarınızı yeniden başlatıp BIOS'a girebilirsiniz ama komut istemine ulaşmak genellikle çok daha kolay bir yöntem olabiliyor.

Komut istemine ulaşmak için ise, Windows 7 ve daha eski sürümlerde başlat menüsünden ulaşacağınız çalıştır kısmına "cmd" yazabilirsiniz ve Windows 8 üzerinde ise, farenizi masaüstünün sağ üst kısmına götürerek ulaşabileceğiniz "ara" kısmına aynı komutu yazabilir ve bulunan uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Tabii ki "komut istemi" yazarak da aynı uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Komut sayfasını açtıktan sonra ise yapmanız gereken tek şey "wmic bios get smbiosbiosversion" komutunu yazarak "enter" tuşuna basmanız.

Bu basit işlemle beraber, kolaylıkla hangi BIOS sürümünü kullandığınızı öğrenebilirsiniz...

Resimlerle: Komut satırı, grafik arayüze karşı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı