Sağlık Hangi çocuklar istismar riski altında?

Hangi çocuklar istismar riski altında?

Paylaş
Hangi çocuklar istismar riski altında?

Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gonca Gül Çelik bakıma muhtaç, özel ihtiyacı olan çocuklar, kronik sağlık sorunu olan çocuklar, prematüre bebekler, yıkıcı davranım sorunu olanlar ve mülteci-göçmen-azınlıkların istismar riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi

Geleneksel hale gelen Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi´nin bu haftaki konuğu ÇÜTF Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gonca Gül Çelik oldu. Doç.Dr. Gonca Gül Çelik, "Çocuk ve Ergenlerde İhmal ve İstismar" başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR KİMLER?

İstismar konusunda risk altında olanları bakıma muhtaç, özel ihtiyacı olan çocuklar, kronik sağlık sorunu olan çocuklar, prematüre bebekler, yıkıcı davranım sorunu olanlar, mülteci-göçmen-azınlıklar ve tüm çocuklar olarak sıralayan Doç.Dr. Gonca Gül Çelik, "Buna bağlı olarak çocukları istismardan koruma görevi ailelere ve topluma düşüyor. Ayrıca eğitim politikalarıyla da aynı göreve hizmet edilmesi gerekiyor" dedi.

İSTİSMARCILARIN YÜZDE 96'SI ERKEK

Konferansta istismar sıklıkları üzerinde de bilgiler veren Doç.Dr. Gonca Gül Çelik, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2014 araştırmasına göre tüm dünyada kadınların yüzde 20'sinin, erkeklerin ise yüzde 5-10'unun cinsel istismara, tüm çocukların ise yüzde 25-50'sinin fiziksel istismara maruz kaldıklarını söyledi. Doç. Dr. Gonca Gül, araştırmalara göre istismarcıların yüzde 96'sının erkekler olduğunu da açıkladı.

Haberin Devamı