Mesut Yar Hangi dizinin akıbeti ne oldu?
HABERİ PAYLAŞ

Hangi dizinin akıbeti ne oldu?

Haberin Devamı

Hemen açıklık getirelim. Malum izleyici ekranda göremeyince dizilerin akıbetinden haklı olarak endişe ediyor. O zaman kime ne oldu, bilsin değil mi ama? “Behzat Ç.” önceki gün itibarıyla set başı yaptı. Yani önümüzdeki haftadan itibaren dizi yine Star TV ekranında olacak. Sorunsuz ve bıraktığımız şekliyle... “İşler Güçler” (Star TV) cephesinde başrol oyuncusu Ahmet Kural’ın nişanlanmasından başka bir değişiklik yok. Hafta başı itibarıyla tam gün çalışan dizi emekçileri yeni bölümü önümüzdeki haftaya yetiştirmeye çalışıyorlar; hayırlı olsun...

“Kanıt” önümüzdeki haftadan itibaren yine Pazartesi geceleri alıştığımız saatinde Kanal D ekranında olacak... “Yalan Dünya” (Kanal D) küçük bir ara tatil veriyor. Bu konu hakkında kulis çok ama netlikle söyleyebilirim ki iki hafta sonra akıbetini bizzat ekrandan göreceğiz... “Deniz Yıldızı” bu haftanın sonuna kadar yayında olmayacak. FOX dizinin yerine “Yemekteyiz” isimli programı yayınlıyor ama gelecek hafta bizzat kendi yerinde hafta içi her gün göreceğiz... Bir de evet, “Emir’in Yolu” (Show TV) kesinlikle bitti. Belki tekrarlarıyla idare etmeye alışmalı sevenleri. Var mı başka merak ettiğiniz gelişme? Varsa yazın ilk ağızdan onlara da yanıt bulalım!

[[HAFTAYA]]

D-Smart'ta bir şeyler oluyor!

D-Smart platformu ciddi bir gelişim içerisinde. Bunun içinde bağımsız eğlence kanalları yaratma çabası da var. D-Smart spor, dizi ve şov programlarına ağırlık vererek platform izleyicilerine alternatif izleme mecraları oluşturmaya çalışıyor... Mesela bu akşam başlayacak olan “Ayça Şen ile Ortaya Karışık” böyle bir aksiyon planının yeni adımlarından biri. Yıllardır radyolardan dinlediğimiz Ayça Şen, o müthiş performansını bir kez daha ekrana taşıyarak kitlesini D-Smart’ta toplayacak... Anladığım kadarıyla platform hem kendi bağımsız kanalını yaratırken hem de kardeş kanalları için tutabilecek içeriklerin peşinde koşacak... Sonuç mu; iyi bir atölye çalışmasından sıyrılarak kendini kanıtlamış yeni, yepyeni işler olacak... Ben kendi adıma bu içeriklerin ana akım kanalların dikkatini çekeceğini düşünüyorum, hayırlısı olsun!

HANGİ ÖDÜL NASIL TAHSİL EDİLİYOR?


Televizyon eleştirmenlerinin bir işi de sektörde ne, nasıl gelişiyorsa izleyip bir an önce okura aktarabilmektir. Bu anlamda bana yöneltilen pek çok soruyu önem sırasına göre tasnif edip okurumu durumlardan haberdar etmekten mutluluk duyuyorum... Geçtiğimiz yıldan bu yana ekranlarda giderek ivme kazanan yarışmalarda ödül üzerine ödül dağıtılıyor malumunuz. Kimi para kimisi de eşya olan bu ödüllerin sahiplerine ne zaman ulaştığı/ulaşacağı büyük merak konusu... Öncelikle bu konuda şu günlerde en hızlı davranan TV programı “Ben Bilmem Eşim Bilir” (Kanal D) oldu. Program 22 talihli çifte arabalarını önceki gün bizzat elden teslim etti... Para ödüllü yarışmalarda bir yıllık sözleşme sürecini aşarak bekleme süresini 2 yıla çıkaran kanallar var. Mesela Show TV böyle bir durumun içinde... Ayrıca kimi kanallar kazanılan para ödülünü erken ödemek için pazarlık yöntemine başvuruyorlar. Mesela 300 bin liralık ödülü 125 bin lira olarak daha kısa sürede alabiliyorsunuz. “Kim Milyoner Olmak İster?” (atv) yarışması para ödülü konusunda tahsilatı en kolay yarışmalardan. Aynı şekilde FOX’un “Canlı Para” isimli yarışması için de durum aynı... Bir de son not; yayından kalkan yarışmaların talihlileri için durum hakikaten fecaat. Allah tahsilat kolaylığı versin demekten başka bir temennimiz olamaz!

BAK BU BİZİM RESMİMİZ!

“Kim Milyoner Olmak İster?” (atv) memleket fotoğraflarını en iyi çeken işlerden biri. Sadece bir yarışma olarak izlemediğimi daha önce söylemiştim... Önceki gece Balıkesirli ablamız Ümmiye Gündüz’ün çıkardığı performans memleket resminin en güzel ayrıntılarındandı... Dağlardan topladığı otu pazar tezgahlarında satarak geçimini kazanan, bunun yanında hayat okulunda kendini yetiştiren bir ablamız olarak Ümmiye Hanım ciddi bir yaşama sanatı örneği ortaya koydu... Anlı şanlı, bol diplomalı yarışmacıların aksine bilgisinin sınırlarını dibine kadar zorlayarak pek çok yarışmacının rüyasını bile göremediği 60 bin liralık soru sınırına kadar geldi... 30 bin lirasını alıp giderken arkasında önemli bir mesaj da bırakmış oldu; “zarfa değil mazrufa bak”... Görünüş hiçbir şey içerik her şeydir sevgili okur. Bravo ablamıza!

Şiir gecesi yaşadık!


Bir dizi olarak “Karadayı”yı (atv) Türk edebiyatına verdiği destek için ekstradan kutlamak gerekiyor. Önceki gece dizi içinde neredeyse bir Attila İlhan şiir resitali gerçekleşti... Hem Kenan İmirzalıoğlu hem de Bergüzar Korel’in sesinden Türk şiirinin büyük ustası Attila İlhan’ın “Ben Sana Mecburum” isimli şiirini dinledik... Şiir geceleri 90’lı yıllarda çok popülerdi. Hayatın sıkıcılığından sıyrılabilmek için her gece bir şiir dinletisine kaçardık... Pazartesi ekranın karşısında işte öyle bir geceye gitmiş gibi hissettim kendimi. İyi şiir, iyi vurgu, iyi ses; toplamda yaşasın edebiyat!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder