Dünya 'Hangi vekille seks yapmak isterdiniz?'

'Hangi vekille seks yapmak isterdiniz?'

Paylaş
'Hangi vekille seks yapmak isterdiniz?'

İngiltere'de, kullanıcılara 'Hangi milletvekiliyle seks yapmak istediklerini' soran internet sitesi, eleştiri oklarının hedefi oldu

İngiltere'de açılan ve kullanıcılara 'hangi milletvekiliyle seks yapmak istediklerini' soran internet sitesi, siyasetçileri küçük düşürdüğü gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Haberin Devamı

Sitede bu sorunun altında iki milletvekilinin fotoğrafına yer veriliyor ve kullanıcılardan birini seçmeleri isteniyor. Sitede kullanıcıların önüne kadın, erkek ya da kadın-erkek karışık listelerden ikişer fotoğraf geliyor. Daha çok "tık" alan milletvekili, parlamentodaki 648 milletvekilinin listesinde daha yukarılara tırmanıyor.

Muhafazakar Partili kadın milletvekillerinden Penny Mordaunt, listenin başında yer alırken yine Muhafazakar Partili Joseph Johnson, erkekler listesinde bir numarada yer alıyor. Johnson, bir diğer Muhafazakar Partili Zac Goldsmith'in birinciliğini elinden almıştı. İngiltere Başbakanı David Cameron, sitedeki 506 erkek milletvekili arasında 101'inci sırada bulunuyor. İşçi Partisi lideri Ed Miliband, Cameron'un 24 sıra üzerinde 77'inci sırada.

Haberin Devamı

Site, parlamento çevrelerinin gündemine yerleşti.Kimi milletvekillerinin "eğlencelik" diye nitelediği site, kimilerinin de tepkisini çekti. Liberal Demokrat blog yazarı Paul Water, "gençlerin siyasi arzularının rol modeller üzerinden şekillendiği, ancak bu rol modellerin görünüşleri değil, görüşleri nedeniyle desteklenmeleri gerektiği" yorumunu yaptı.

sexymp.co.uk sitesinin yaratıcısı Francis Boulle, yakınlarda "Made in Chelsea" adlı İngiltere'nin zengin ve ünlü gençlerini konu alan realite şovda yer almıştı. Boulle, sosyal medya platformu Tweeter'da "Siteyi kısa süre önce hizmete soktuk. Herkese yayın" diye yazmıştı.

Listenin sonunda Demokratik Birlik partili milletvekili Jim Shannon yer alıyor. Ancak sitenin yaratıcısı Boulle, her milletvekili için umut olduğu görüşünde ve "Ne kadar oy kullanırsanız, sıralama da o kadar doğru çıkacaktır" diyor.

HABERTÜRK