Rauf Tamer Hangisi?
HABERİ PAYLAŞ

Selahattin Demirtaş kazanırsa ne olur? Hiç. Kürt bir Cumhurbaşkanımız olur. Zaza’ysa bile Zaza bir Cumhurbaşkanımız olur. Fena mı? “Tek millet” böylece tescil edilir. Türklere ayrı, Çerkezlere ayrı, Gürcülere, Arnavutlara, Romanlara, şunlara bunlara ayrı Cumhurbaşkanı seçmeyeceğimize göre “tek millet” olgusu iyice perçinlenir.

[[HAFTAYA]]

Ekmeleddin İhsanoğlu kazanırsa ne olur? Sahiden tarafsız bir Cumhurbaşkanımız olur. Ahmet Necdet Sezer’den daha tarafsız... Zira sayın Sezer, bariz bir siyasi kimliği yok idiyse bile, AK Parti’ye alerji duyduğu için “tarafsız” olamadı. Ya da o izlenimi verdi. Ama Ekmel Bey’in böyle bir önyargısı yok. Hatta diyebiliriz ki AK Parti fikriyatına aşinadır bile. Yani uyum bozulmaz.

Haberin Devamı

Tayyip Erdoğan kazanırsa ne olur? Hiç. 12 yıl Başbakanlık yapan bir insan, pekala Cumhurbaşkanlığı da yapar. Huyunu suyunu, duruşunu, üslubunu, her şeyini bildiğimiz için, bize hiç yabancı gelmez.

Görüyorsunuz ki... Kim kazanırsa kazansın, dünyanın sonu değil. Onun için, partili veya partisiz, hiçbir vatandaş, bu seçimi bir hayat mamat meselesi yapmasın... Sonucu beğenmese bile kabullensin. En büyük erdem, seçilecek olan aday’ı “Bu benim Cumhurbaşkanımdır” diyerek karşılamak. Ne yapalım? Halk’ı feshedecek değiliz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder