Candaş Tolga Işık Hangisini yönetmek daha zor?
HABERİ PAYLAŞ

Hangisini yönetmek daha zor?

Haberin Devamı

CHP’de yarın ön seçim var...
Şakası yok, parti tüzüğüne göre bu ön seçimde kimin adı çıkarsa, genel merkez onu aday göstermek zorunda!
Parti yönetimi için bir kontenjan açıldı ancak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu kontenjandan yararlanmayı reddederek İzmir’den ön seçime girme kararı aldı.
Gel gör ki Kılıçdaroğlu’nun bu tavrını parti yönetimde Ercan Karakaş’tan başka benimseyen olmadı. CHP yönetiminde Ercan Karakaş dışında hiç kimse ön seçime girmiyor.
* * *
Büyükşehirlere baktığımızda İstanbul birinci bölgede konuşulan 3 isim var.
Mahmut Tanal, gazeteci Barış Yarkadaş ve Gamze Akkuş İlgezdi.

[[HAFTAYA]]

Gamze Akkuş İlgezdi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi.
Gamze Hanım’ı tanırım. Son derece saygın ve entelektüel kapasitesi yüksek bir hanımefendidir. Normal şartlar altında Meclis’te olmasını canı gönülden desteklerim. Ancak eşi belediye başkanlığı görevindeyken aynı bölgeden aday adaylığına başvurmasını etik bulmadığımı söylemek zorundayım.
İstanbul ikinci bölgede Mustafa Sarıgül ve Aykut Erdoğdu isimleri ön planda ki Sarıgül büyük bir farkla ipi göğüsleyecek gibi görünüyor.
İstanbul üçüncü bölgede ise ön plandaki Süleyman Çelebi ve bölgenin en çok üyesi olan ilçesi Başakşehir’in belediye başkan adayı Özgür Karabat var.
* * *
CHP’de önseçimin en çok konuşulan isimleri ise Antalya’dan seçime giren eski genel başkan Deniz Baykal ve Ankara’dan seçime giren eski genel sekreter Önder Sav.
Ön seçim anketlerine bakılırsa ‘Eski CHP’nin bu dev isimleri ‘Yeni CHP’nin milletvekili aday listelerinde de yerlerini alacağa benziyor.
* * *
Düşünsenize, CHP seçimden sonra parlamentodaki sıralarının bir ucunda Önder Sav’ın öteki ucunda Gürsel Tekin’in bir ucunda Deniz Baykal’ın öteki ucunda Mustafa Sarıgül’ün oturduğu bir parti olacak.
Allah, Kemal Bey’in yardımcısı olsun.
Türkiye’yi yönetmek mi daha zor böyle bir CHP’yi mi, bilemedim!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder