Siyaset 'Hani bilmiyordun'
Paylaş
'Hani bilmiyordun'

Başbakan Erdoğan'ın Baykal ile ilgili sözlerine CHP'li Yılmaz Ateş'ten jet yanıt geldi

Baykal sessiz kaldı

CHP eski lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın İzmir’deki “Biz Anayasa yaparken sayın başkan başka şeyler yapıyormuş” sözlerine sessiz kalmayı seçti.

Baykal’ın yakın çevresine, “Başbakan son açıklamalarıyla yeni bir çizgi tutturdu. Bu konudaki niyeti ortaya çıksın, o zaman yanıt veririz” dediği öğrenildi.

Başbakan’a tepki dün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’ten geldi.

‘Komplonun sözcüsü’

Yılmaz Ateş, “Sayın Başbakan CHP’ye karşı bir tertibin, komplonun, bugünlerde direkt sözcüsü konumuna geçmiştir” diyerek şöyle konuştu:

“Başbakan’ın derdi bizimleymiş. Eğer siz savaş ilan ediyorsanız, CHP sade üyesiyle, ilçe, il yönetimleriyle, il başkanlarıyla, merkez yönetim kuruluyla Parlamento grubuyla bu kavganızı kabul ediyoruz. Buyurun elinizde ne varsa yapın. Zaten yapıyorsunuz.”

‘Nasıl tespit ettin?’

Başbakan Erdoğan, görüntülerle ilgili önceki gün “Genel Başkan’ın kendi yatak odası olsa ilk savaş açan ben olurum. Ama kendi evi değil, detaylara sokmayın beni” demişti.

Yılmaz Ateş’in bu sözlere yanıtı şöyle oldu; “Sayın Erdoğan’ın hani haberi yoktu. O evin Sayın Baykal’ın evi olmadığını nasıl tespit ettin? Eğer bu tezgahın bir parçası değilsen, bu evin ne olduğunu nereden biliyorsun. Hani sizde bilgi yoktu, hani kimin yaptığını bilmiyordunuz?”

‘CHP’yi dizayn edemez’

Yılmaz Ateş zehir zemberek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Erdoğan köşe yazarlarını, gazete patronlarını yerinden edebilir.

Hatta dönüp ihtiyaç duyduğu anda bunların bir kısmıyla işbirliği de yapabilir, onları hizaya getirebilir. Ama unutmasın ki hiçbir zaman CHP’yi dizayn edemeyecektir.

Başbakan’ı ‘Baykal acaba yeniden siyasete geri döner mi?’ korkusu sarsmıştır. Korkunun ecele faydası yok.”

2

Haberin Devamı