Gündem Hapis korkusu mu öldürdü?

Hapis korkusu mu öldürdü?

Paylaş
Hapis korkusu mu öldürdü?

Sakarya'da evinde kalp krizi sonucu ölün DP eski Belediye Başkanı Tuncay Aydın'ın, çarptırıldığı hapis cezası nedeniyle öldüğü iddia edildi

Kaynarca İlçesi'nde 2004- 2009 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Tuncay Aydın hakkında 2002 yılında İlçe Sağlık ocağında ortaya çıkartılan resmi evrakta sahtekarlık ve dolandırıcılık suçlarından, Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İki ayrı suçtan 8 yıla varan hapis cezası istemi ile yargılanan Tuncay Aydın, bu dava sürerken Demokrat Parti'den Belediye Başkanı seçildi.

İLK KALP KRİZİ DEĞİL

Belediye Başkanlığı döneminde de bir yakınının düğününde silahla havaya ateş ettiği gerekçesiyle 2008 yılının Nisan ayında 5 ay 10 gün hapis cezası alan ve bu dosyası Yargıtay'da bekleyen Tuncay Aydın, makamında kalp krizi geçirdi.

Bir süre hastanede tedavi gören Aydın 29 Mart Seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday olmasına rağmen seçilemedi.

Hakkında açılan dava 15 Nisan 2010 tarihinde karara çıkan Aydın'a , mahkeme'resmi evrakta sahtekarlık' suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi.

Bu cezayı daha sonra 3 yıl 10 ay 20 güne indirdi. Tuncay Aydın'la birlikte yargılanan Zerrin G. ve Ayşe A. da 3 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası aldı.

HAPİS KORKUSU ÖLDÜRDÜ

Hakkında Yargıtay'da bekleyen silahla havaya ateş etmek suçundan verilen hapis cezasının da görülecek olması nedeniyle hapse girme korkusu yaşadığı iddia edilen Aydın, mahkemenin kararından 20 gün sonra 5 Mayıs tarihinde evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Tuncay Aydın'ın ölümüyle hapis cezaları da düşmüş oldu.

Zafer TOKUŞ/Sakarya (DHA)