Yaşam Hapishane güzeli seçildi

Hapishane güzeli seçildi

Paylaş
Hapishane güzeli seçildi

Kolombiya'da kadın mahkumların kaldığı bir cezaevinde güzellik yarışması düzenlendi

Kolombiya'da kadın mahkumların kaldığı bir cezaevinde güzellik yarışması düzenlendi. Ülkede hapishanedeki güzellik yarışmasına ilgi büyük olunca, juri üyeliği için ünlü isimler çağrıldı.

Kolombiya'nın başkenti Bogoto'da 2 bin 200 kadın mahkumun kaldığı Buen Pastor cezaevindeki güzellik yarışması büyük ilgi gördü.

Çoğu uyuşturucu ticaretinden hapis cezası alan ya da sorgusuz sualsiz yatan kadın mahkumların katıldığı güzelik yarışmasında yaş sınırı aranmıyor. "Ana Kraliçe" (Reina Madre) unvanını almak için aranan tek şart evli ya da dul olmak. 18 yıldır düzenlenen yarışmada, Kolombiyalı ünlü sanatçılar juri üyeliği yapıyor.

Buen Pastor cezaevindeki güzellik yarışmasında finale 6 aday kalıyor. 2 bin 200 kadın mahkumun kaldığı 6 katlı cezaevinde her kat kendi güzellik adayını seçiyor. Juri üyeliği yapan ünlü sanatçılar da, bu 6 aday arasında hapishane güzelini seçiyor. Hapishane güzeli seçilen aday, cezaevindeki tüm mahkumların "koruyucu meleği" görevini üstlenmek zorunda. Güzellik yarışmasının organizasyonunu ve koruma görevini ise kadın gardiyanlar yerine getiriyor.

Haberin Devamı