Dr. Haydar Dümen Harekete geçme vakti
HABERİ PAYLAŞ

Harekete geçme vakti

Haberin Devamı

Gençlerin cinsellik için acele etmesini hormonlara bağlıyoruz. Bir de sınırı aşanlar var. Ergenlikte kendini mastürbasyona alıştıran erkek zaman geçtikçe ilişkiden korkuyor. Beyler, kızlarla arkadaş olun, harekete geçin ki hayatın tadını çıkarın ve mutlu olun.

BÖYLE SORU YOK!

Yırtıcı kuş kanarya oldu

19 yaşındayım, kız arkadaşımla deneme yapmak istedim ama benim yırtıcı kuş kanarya oldu. Ne yapacağım?

CEVAP

Aferin birkaç basamak atlayıp kanaryalığa terfi eden, senden daha akıllı organına. O sana öyle ders verdi ki anlayana akademik konferans gibi. Diyor ki: “Patron, dağlara çelikten de olsa bastonla çıkılmaz. Akıl, estetik, sanat ve genel kültürle donanmazsa aşk yaya kalır. Karşı cinse ilginde ruhunu onun teni ve kokusuyla değil, insana özgü değerlerle doldur. Kartal olup saldıracaksan bu yeteneğini sevgilini korumada kullan. Çünkü bu yolun asfaltı aşktır.” Yapılacak bir şey yok. Sen şimdilik trompet çalmaya devam et.

1 yıldır ilaçla sertleşiyor

38 yaşında 15 yıllık evliyim. 1 senedir sertleşme sorunum var. Doktora gitmedim. İlaçla bu sorunu giderdim. Sürekli kullanmak sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, gel seninle röportaj yapalım. İşte sorular. Eşini seviyor musun? Cevap: Evet. İki kişi arasındaki paylaşımla evliliğin mutlu geçeceğine inanıyor musun? Cevap: Evet. Cinselliğin çok önemli olduğunu mu düşünüyorsun? Cevap: Evet. İnsan ömrünün uzadığını biliyor musun? Cevap: Evet. Cinselliği cansız ve sönük bir evlilikte geçimsizliğin olacağını hesap ediyor musun? Cevap: Evet. Uzamış sağlık sorunlarında uzmana gidilmeli mi? Cevap: Evet. Birader hep evet diyorsun da ilacın doktordan alındığını bilmiyor musun? Cevap: Evet. Öyleyse bu derdi niye çekiyorsun?

İlişkimiz tamamlanmıyor

4 yıllık evli kadınım. Kocamın penisi sertleşiyor. Tam ilişkiye girerken iniyor, ilişki olmuyor. Bazen olsa da ikinci dakikada boşalıyor. Ne yapmamız lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, yüzde 90 oranla eşinin organik yani cinsel yapısının etinde, derisinde sorun yok. Önce sana biraz moral vereyim. Bu durum birçok evlilikte görülen bir tablodur. Sizinki uzun mu sürdü bilmiyorum. Eğer öyleyse hastalık oranını ben yüzde 20’ye çıkarıyorum. Eşinin bir check up yaptırması gerekir. Bozukluk varsa ona göre işlem yapılır. Yoksa, organik yapı sağlamsa orada psikiyatri uzmanları devreye gireriz, gereğini yapar, önce tetkik sonra tedavi ederiz. Kısaca bu işin önce adı konulmalıdır.

Bozulmuş olabilir mi?

2 ay önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim, yarım saat sonra benden kan geldi. Birkaç gün yanma oldu. Acaba kızlık zarım bozuldu mu? Ben başkasıyla evleneceğim. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının yerinde durduğuna inanıyorum. Gelen kanın zedelenme sonucu olduğunu düşünüyorum. Bu zedelenmenin kızlık zarıyla bağını kuramıyorum. Evlenene kadar keyifli yaşa. Şu anda doktora gitmene gerek yok. Sağlam dur ve sakin ol. Gerisi kendiliğinden yoluna girer.

Yırtıldı mı?

17 yaşındayım. Sevgilimle üzerimizde kıyafetlerimiz varken sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Boşalma olmadı. Ama sevgilim kan geldiğini söyledi. Acaba kızlığı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, bak bir daha böyle şeyler denemeyeceğinize söz verirseniz olanları yazarım. Sevgilin şu anda kız. Ne incindi, ne zedelendi. Senin başında kavak yelleri. Ruhunuzda cinsellik etkileri. Bu yol sizi bitirir. Aklınızı bile yitirtir. Daha duygusal, aşkın kurallarına uygun, sözlü gözlü dolaşmalı, koşmalı bir ilişki yaşayın.

Şüphe ediyorum

18 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken kan geldi. Bir kez parmağım içeri girdi. Bu kadar basit bir şeyle zar yırtılır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, yırtılabilir ama biz buna zedelenme diyoruz. Cinsel birleşmede kanayacaktır. Kendini suçlu gibi görme.

Kanama olmadı

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama acı ya da kanama olmadı. Şimdi her ilişkiye girdiğimizde 2-3 gün acı çekiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, hazırlıksız yakalanıyorsun. Acele ediyorsunuz. Adam da acemi, geçiş süresi kısa. Vajina yeterince esnek değil. Son bir ihtimal vajinada iltihabi bir durum da olabilir. Ama erkeğin yapısal özellikleri de rol oynar.

Acı çekiyorum

45 yaşında, evli kadınım. Cinsel birleşmeden hiç zevk almıyorum. Çok acı duyuyorum. Doktora gittim. Problem yok diyorlar.

CEVAP

Sevgili okurum, bir kadın- doğum uzmanı acıya neden olan bir sebep bulamamışsa acılı cinsel birleşmeye çözüm bulunur.

Neden kan geliyor?

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Kızlık zarım patladı. Adet kanamasından daha değişik bir kanama oluyor ve sürekli geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kanama oldu zar kendi kendini onardı. Yırtıldı ama yara izi kalmadı. Genel kanın da o kanla ilgisi yok. Normal adetini görüyorsun. Bana göre rengine karışma. Bakalım zaman ne gösterecek? Bu konuyu evlenirken yeniden düşünürsün.

Acaba kırıldı mı?

27 yaşındayım. 7 yıl önce mastürbasyon yaparken cinsel organımda kırılma hissettim. Şimdi sertleşme sorunu yaşıyorum. İlk birlikteliğimde sorun yaşamamak için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ilk birlikteliğine biraz zaman tanı. Bir üroloji tetkikinden geçmende yarar var. Önce ultrasonla damar ve doku sistemlerine bakılmalı.

Sivilce yapar mı?

17 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca yüzde sivilce çıkar mı?

CEVAP

Çıkmaz oğlum, niye çıksın ki?

Canım neden acıyor?

22 yaşında kızım. 1 yıldır sevgilim var, yüzeysel sevişiyoruz ama orgazm olamıyorum. Penisi vajinama girince acı hissediyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, daha birleşmeyi gerçekleştirmemişsiniz. Vajina kaslarında kasılman var. Önce ağrı, acı ortadan kalkacak. Sonra zevk kapıları açılacak. Arkadaşlığınız çok yeni. Çözümün hekimin yardımıyla olacağına inanıyorum. Hem psikolojik hem de doku yönünden vajinismusa davetiye çıkarıyorsun.

Korku giderek büyüyor

30 yaşındayım. Sevgililerim oldu ama ilişkiye girmedim. Çok utanıyorum. Yaşım geçtikçe korku büyüyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, geç kaldın. Ergenlikten bu yana 15 yıl mastürbasyona alıştın. Tutukluğunu aşmak gerekiyor. Karşı cinsle ilişkinde doğal olmayı öğrenirsen hem onlara alışacaksı n hem de günün birinde uygun biriyle arkadaş olacaksın. Hele bir arkadaş ol bakalım. Gerisini düşünelim. Bu düzenini daha fazla uzatma. Harekete geç.

Fazla mı?

18 yaşındayım. Her gün 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Bunun zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, her türlü zararı olur. Seni yaratıcı gücünden alıkoyar. Bir dal parçası gibi derenin kenarına atıverir.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkta hüner sevgilinizin aklına çiçekler ekebilmektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder