Gündem Harem-selamlık protesto eylemi

Harem-selamlık protesto eylemi

Paylaş
Harem-selamlık protesto eylemi

Beyazıt Meydanı'nda Cuma namazı ardından düzenlenen protesto eyleminde kızlı erkekli gruplar şeklinde ayrı ayrı durdu

Tarihi Beyazıt Meydanı 25 Kasım memur eyleminden sonra geniş katılımlı kitlesel bir eyleme daha tanıklık etti. Eyleme katılanların çoğunluğunu İmam Hatipli öğrenciler oluşturdu ve kızlı erkekli gruplar ayrı ayrı yerlerde durdu..

"DANIŞTAY ŞAŞIRMA SABRIMIZI TAŞIRMA"

Mazlum-Der tarafından organize edilen eylemde "Danıştay Şaşırma Sabrımızı Taşırma" "Zulme Karşı Omuz Omuza" "Eğitim Hakkımız Engellenemez" "Haklıyız, Zulme Hayır Diyoruz" şeklinde sloganlar atıldı, "Mazlumlar Ayağa Kalmadıkça Zalimler Diz Çökmez" "Bu Düzen Böyle Gitmez, Halk Sizi Tepeler" "Eğitimde İdeolojik Dayatmaya Hayır" "Danıştay Zulmüne Hayır" "Darbeci Baro Hesap Verecek" pankartları taşındı.

DİLİPAK: İŞBİRLİKÇİ BARO

Gazeteci Abdurrahman Dilipak bir konuşmamasında "işbirlikçi baro" olarak nitelediği İstanbul Barosu'nu ve Danıştay'ın kararını eleştirdi. Dilipak 28 Şubat sürecinin devam ettiğini de öne sürerek kararı veren yargıçları "cunta üyesi" olmakla suçladı.13:00 sıralarında başlayan eylem yaklaşık bir saat sonra olaysız sona erdi. Polis meydanda güvenlik önlemleri aldı.

Trabzon'da da Mazlum-Der önderliğinde toplanan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Danıştay'ın katsayı kararını Atatürk anıtı önünde haremlik-selamlık protesto etti.

Felat BOZARSLAN-İSTANBUL (DHA)