Magazin Harem'de dengeler değişir

Harem'de dengeler değişir

Paylaş
Harem'de dengeler değişir

Halvet için hazırlanan Rus cariyeyi Has Oda'ya götüren Sümbül, onu Hünkar'a sunmak için Hürrem'in odadan çıkmasını beklemektedir.

Hürrem, elinde tuttuğu hançerle Süleyman'ın karşısına dikilmiştir. Ona hançeri uzatır ve kendisini oracıkta öldürüp yaşattığı acıdan kurtarmasını ister.

Haberin Devamı

Hürrem, dairesine döndüğünde eli kanlar içindedir. Onun halini gören Nigar ve Gülnihal, Rus cariyeye bir şey yaptığından korkar. Hürrem, Gülnihal'e eşyalarını hazırlamasını söyler.

Mahidevran, Hürrem'in Hünkar'a Rus cariye gitmezse, kendisinin sarayı terk edeceğini söylediğini öğrenmiştir. Hürrem'in kendi sonunu getirdiğini düşünen Mahidevran, bu gelişmeden oldukça mutludur.

Valide ise Hürrem'in Hünkar'dan böyle cüretkar bir talepte bulunabilmesinden rahatsızdır. Bu arada Süleyman, saraydan canlı çıkamazsa ölüsünün çıkacağını söyleyen Hürrem'in kararlılığının farkındadır.

Haremde bunlar olurken, İstanbul'da yaşayan büyük Venedik taciri Alvise Gritti, Venedik elçisi ile Süleyman'ın huzuruna çıkmak üzere saraya gelir. Süleyman ve İbrahim, aynı zamanda Venedik Kralı'nın oğlu olan bu beyefendinin garba dair bilgisinden etkilenir.

Haberin Devamı

İbrahim, Hatice'ye Gritti'nin ziyaretinden bahsederken, Victoria saklanıp konuşulanları dinlemektedir. Victoria, duydukları üzerine Layoş'a, Osmanlı Venedik ittifakının yakında olabileceğine dair bir mektup yazar.

GAZETEPORT