Spor Harika derbi: 3-3

Harika derbi: 3-3

Paylaş
Harika derbi: 3-3

Süper Lig'in 13. haftası muhteşem bir derbiye sahne oldu. Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin gollerini Kuyt, Sow ve Emenike atarken, Beşiktaş'ın golleri Almeida (2) ve Olcay'dan geldi

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk etti. Maça her iki takım da etkili başladı. Müthiş geçen mücadelenin 9. dakikasında Almeida'nın ara pasıyla hareketlenen Olcay Şahan, kademeye gelen Gökhan Gönül'e çalımını attıktan sonra şutunu attı ve Volkan'ın solundan top filelerle buluştu.

Bu golden 4 dakika sonra, dakikalar 13'ü gösterdiğinde Moussa Sow ceza sahası içerisine girip şutunu attı. Tolga'dan dönen topa Emenike dokundu ve top ağlarla buluştu: 1-1. Fenerbahçe'de Raul Meireles, 30. dakikada Veli'ye yaptığı hareket sonrası direk kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Dakikalar 37'i gösterdiğinde Emenike, ceza sahasına girdi. Arka direkte boş pozisyonda duran Moussa Sow, şutunu attı ve boş kaleye topu gönderdi: 2-1.

Dakikalar 43'ü gösterdiğinde Veli'nin attığı ara pasıyla hareketlenen Almeida, kalesini terk eden Volkan'ın üzerinden şutunu attı ve skora tekrar eşitliği getirdi: 2-2. İlk yarının son anlarına doğru, 45'te Oğuzhan Özyakup, ceza sahası içerisinde boş pozisyonda olan Almeida'ya pasını attı. Almeida, topu düzelttikten sonra sert bir şutla topu ağlara gönderdi: 2-3. Bu skor aynı zamanda ilk yarının sonucu oldu.

Mücadele devam etti


Maçın ikinci yarısı da ilk yarısı gibi etkili sürdü. Dakika 69'da Veli'nin yerine oyuna giren Necip Uysal, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve her iki takım da geriye kalan dakikaları 10'ar kişi sürdürdü. Bu dakikadan sonra, Fenerbahçe baskısını sürdürdü. Dakikalar 83'ü gösterdiğinde ise aradığı golü Kuyt'la buldu: 3-3.

Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Caner Erkin kullandı. Caner'in ortasını ön direkte Mustafa Pektemek kafayla karşıladı ancak top tekrar sol kanatta bulunan Caner Erkin'e geldi. Caner bir kez daha orta yaparak şansını denedi, altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Dirk Kuyt'ın kafa vuruşuna top filelerle buluşturdu. Geriye kalan dakikalarda gol olmadı ve derbi 3-3 berabere bitti.

Haberin Devamı