Siyaset Hariri "Lübnan’a döneceğim" açıklamasını tekrarladı
Paylaş
Hariri "Lübnan’a döneceğim" açıklamasını tekrarladı

Lübnan başbakanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Saad Hariri, ülkesine döneceği yönündeki açıklamasını yineledi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un daveti üzerine başkent Paris’te bulunan Hariri, Elysee Saray’ında Macron ile görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hariri, gelecek günlerde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta olacağını belirterek, "Bağımsızlık Günü kutlamaları için orada (Beyrut) olacağım ve (Lübnan Cumhurbaşkanı) Mişel Avn ile görüştükten sonra konuyla ilgili tüm açıklamaları yapacağım." dedi.

22 KASIM BAĞIMSIZLIK GÜNÜ'NDE ÜLKESİNE DÖNECEK


Fransa ve Macron’a teşekkür eden Hariri, Macron’un dostluğunu unutamayacağını ifade etti. Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hariri, eşiyle Fransa’nın başkenti Paris’e ulaşmasının ardından Avn’ı telefonla arayarak "22 Kasım’daki Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için salı günü ülkeye döneceğini" söylemişti.

MACRON İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ


Macron, Elysee Sarayı’nda Hariri ile basına kapalı görüşme yapmıştı. Resmi ziyaret için gittiği Suudi Arabistan’da Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Hariri’nin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un teklifini kabul ettiğini ve yakında Fransa’ya geleceğini bildirmişti. Hariri, 4 Kasım’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı