Harita mühendisiydi, yemek uzmanı oldu
Harita mühendisi Özger Tanık, İspanya'da 'yaşayan efsane' lakaplı şef Ferran Adria'dan moleküler gastronomi eğitimi alıp İzmir'de yemek kursu açtı
Harita mühendisliği yaparak mutlu olamayacağını anlayan 29 yaşındaki Özger Tanık, İspanya’da gurmelerin masa bulabilmek için aylarca sıra beklediği El Bulli Restaurant’da, ’yaşayan efsane’ lakaplı şef Ferran Adria’dan moleküler gastronomi eğitimi aldı.
Türkiye’ye gelip İzmir’de Mutfak Sanatları Enstitüsü’nü (İMSE) açan Tanık, 70 metrekarelik mutfakta, iki ayda 300 kişiye yemek yapmayı öğretti. Yılda 8 bin kişi kapasiteli, 1 milyonun üzerinde rezervasyon talebi olan, her bir masa için 400 kişinin sırada beklediği El Bulli Restaurant’da, ’yaşayan efsane’ lakaplı mutfak şefi Ferran Adria’dan moleküler gastronomi dersi aldı.
YENİ EVLİLER GELİYOR
Eğitim sayesinde yemeğin pişmesi sırasında fiziksel ve kimyasal değişimlerin arkasındaki bilimsel gerçekleri anlayarak, yemek yapmaya başladı. Şimdi de İzmir’de Mutfak Sanatları Enstitüsü’nü kurdu.
Profesyonel aşçılık, hobi amaçlı yemek pişirme ve pastacılık dersleri verilen İMSE’ye profesyonellerin yanı sıra ev kadınları, yeni evli çiftler, restoran ya da kafeterya açmak isteyenler de geliyor.
Kursa özellikle yeni evli çiftlerin ilgi gösterdiğini söyleyen Özge Tanık, "Yemeği doymak için yememek lazım. Her lokmadan lezzet almak önemli. İzmir’de ördek göğsü, kaz ciğeri pişirip, damaklara hitap etmek istiyorum" dedi.
Elif Demirci/DHA
- Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu
- Hollywood yıldızı Anne Hathaway, seçmelerde 10 kişiyle öpüşmek zorunda kalmış!
- Nesrin Cavadzade vücuduna gelen yoruma bikinili pozla yanıt verdi
- Ünlü oyuncu sektöre yapımcı olarak devam etme kararı aldı
- Teoman: Annem bana eli öpülecekler listesi veriyor!